Macaroane cu branza, la cuptor

de Patricia Iordache in Dulciuri, 24 Iul 2013 | 5365 vizualizari

 

Sotul si baietelul meu adora acest preparat. Ar manca dimineata, la pranz si seara, asa ca il pregatesc destul de des. Se face foarte usor si este bun cald sau rece.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. macaroane;
  • 250 gr. branza nu foarte sarata (telemea);
  • 2-3 linguri cu lapte batut;
  • 1 ou;
  • o lingura cu stafide;
  • 1 esenta de rom;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 3-4 linguri zahar;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • unt (cat o nuca) - (pentru uns vasul);
  • putin pesmet (pentru tapetat vasul)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane cu branza, la cuptor:

Punem stafidele la hidratat in putina apa amestecata cu esenta de rom si le lasam acolo cat timp pregatim restul preparatului.

Fierbem macaroanele in apa cu sare si le trecem printr-un jet de apa rece. Le lasam la scurs.

Radem (zdrobim cu furculita) branza. Spargem si batem bine oul.

Amestecam usor macaroanele cu: branza, oul, stafidele, zaharul, zaharul vanilat.

Ungem un vas de yena (al meu are diametrul de 16 cm) cu unt si tapetam cu pesmet. Punem amestecul de macaroane, nivelam usor si punem totul la cuptorul preincalzit pentru aproxmativ 20-30 minute pana se rumeneste frumos.

Lasam sa se raceasca, portionam si servim.

 

 

TIPS-URI

1

Se poate servi si cald, dar nu se taie frumos. Daca lasam sa se raceasca, budinca se va taia bine.

RETETA IN IMAGINI

Macaroane cu branza, la cuptor-0
Macaroane cu branza, la cuptor-1
Macaroane cu branza, la cuptor-2

COMENTARII (23)

Rocsi

Rocsi 1

24.07.2013, 20:26

Ce bune. Mie imi place dar cu branza dulce de vaci

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

26.07.2013, 08:13

Bya...

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

26.07.2013, 08:14

Rocsi, ai mare dreptate! SUnt foarte bune si cu branza dulce. Seamana la gust cu placinta cu branza.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24