Macaroane fripte

de lia maria in Paste, 13 Mar 2012 | 4620 vizualizari

 

Un meniu simplu, cu un gust aparte…care ma duce cu gandul la copilarie, cand mama ne pregatea cate un castron mare, sa ne ajunga la toti. Eu preferam bucatelele cele mai fripte, era-u crocante si bune bune!

 

INGREDIENTE

  • 500 g macaroane (tubulare groase)
  • ½ lingurita sare
  • 100 ml(3 linguri+1 lingurita) ulei de foarea soarelui
  • 200 g telemea de oaie sau vaca
  • 200 g cascaval
  • 150 g unt

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane fripte:

Punem intr-o oala incapatoare, 2L de apa la fiert. Adaugam o lingurita de ulei si jumatate de lingurita de saresi cand da in clocot, punem macaroanele. Amestecam si lasam cam 10’ la fiert, apoi ii rasturnam intr-o strecuratoare, ii trecem pe sub 2-3 jeturi de apa rece, ii scuturam bine si ii lasam la scurs.

Punem la incins, intr-o tigaie incapatoare, o lingura de ulei si 50g de unt apoi adaugam o treime din macaroane, astfel incat sa nu fie prea suprapuse, sa aiba loc suficient pentru fript(prajit). Le amestecam din cand si le lasam la foc moderat cam 10 minute sa se rumeneasca bine, apoi le scoatem intr-un bol cu capac. Procedam la fel si cu restul de macaroane, prajindu-le la fel, inca in doua ture.

Intre timp trecem prin razatoarea mare cascavalul si telemeaua, le amestecam bine si cand toate macaroanele sant fripte, adaugam peste ele, amestecul de branzeturi si omogenizam totul foarte bine, dupa care servim cu pofta . Sant crocante si deliciose atat calde cat si reci.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane fripte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Sylvia 1

18.03.2012, 15:26

superb arata !

lia maria 1

20.03.2012, 11:56

Va multumesc tuturor pentru apreciere si vi le recomand cu mare drag se gatesc asa de usor si repede si sat super bune

navidad_2017 1

16.08.2017, 09:32

Bomba calorica, dar ce mai dezmat gustativ! Este de vreun an reteta noastra de reciclare a pastelor fierte, ramase neconsumate. Pe cat de simplu de facut, pe atat de delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Macaroane cu branza si stafide