Macaroane la cuptor

de Ghinnni in Penne, 20 Mar 2010 | 33232 vizualizari

 

Sunt o mare amatoare de macaroane...din comoditate, prin "macaroane" inteleg toate tipurile de paste. Pastele sunt o inventie chinezeasca (evident! cum altfel?!). In secolul al 13lea pastele au fost aduse in Italia de catre Marco Polo. Pentru a se ajunge la rezultatele delicioase de astazi, la prepararea pastelor au contribuit: chinezii (cu ideea), italienii (cu secretul ingredientelor), canadienii (cu faina de grau de calitate), iar romanii (cu un stomac de calitate si capacitate maxima)...

gata cu discutia ..let's do it!...

Complexitate: redusa
Timp de preparare: 30 de minute
Numar portii: 4
Calorii: 535/portie
Pret aproximativ: 7 ron (pastele) + 4 ron (sunca) + 2 ron (telemea) + 3.5 ron (cascaval) + 5 ron (sucul de rosii) = 21.5 ron

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste pennette
  • 200 gr sunca
  • 100 gr telemea de vaca
  • 150 gr cascaval
  • 1 l suc de rosii
  • cimbru,
  • busuioc,
  • sare,
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane la cuptor:

..apa se pune la fiert intr-o oala de 2l ...cand apa incepe sa fiarba se adauga o jumatate de lingurita cu sare si macaroanele...

...intre timp radem branza, cascavalul si taiem sunca cubulete...

...pregatim sosul: amestecam sucul de rosii cu putin cimbru, busuioc si piper. Verificati de sare...

...dupa vreo 10 minute luam macaroanele de pe foc si le sitam...luam o oala de 2 l si punem pe fundul acesteia un strat de macaroane, apoi un strat combinat de branza cu cascaval si terminam cu un strat de sunca...repetam actiunea ...apoi adaugam sosul. Deasupra punem un strat de branza cu cascaval...

...bagam la cuptor pentru 10 minute...


Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Ghinnni 1

21.03.2010, 08:13

Draga Sanziana, macaroanele la cuptor sunt de vis! In legatura cu caloriile ...aici eu ma lupt cu ele de vreun an...de atunci m-am prins ca manac mai mult decat consum. Concluzia mea e ca trebuie sa mancam din toate, dar cu moderatie pentru a ajunge la un echilibru. Adica ...daca manac o portie de macaroane la cuptor, restul zilei manac mai putin caloric...

Teo 1

21.03.2010, 21:16

imi place ! si cand ceva imi place cu ma pot abtine!

nadina73 1

24.03.2010, 18:34

super bune felicitari

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Penne la cuptor cu cu mozzarella si rosii