Macarons

de Anamaria7 in Prajituri, 14 Ian 2012 | 3342 vizualizari

 

Mamei i-a facut cu ochiul reteta Laurei A si le-am facut impreuna de Craciun, n-am apucat sa o ajut la aluat (eram pe autobuz din Cluj :P), dar am facut crema ;)) Si sunt miiiiinunate, multumim, Laura!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 3 albusuri
  • 180 gr zahar pudra
  • 20 gr zahar tos
  • 100 gr faina de migdale

Crema:

  • 240 ml lapte
  • 20 gr amidon
  • 15 gr cacao
  • 25 gr zahar
  • 125 gr unt/Rama
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macarons:

Blat:

Batem albusurile bine cu un praf de sare pana se tin de tel, apoi adaugam cate o lingurita de zahar tos si mixam pe viteza mare cate 2-3 minute dupa fiecare.

Cernem de cateva ori faina de migdale cu zaharul pudra si incorporam amestecul in bezea cu miscari circulare de jos in sus, cu o spatula/lingura mare de lemn.

In tava tapetata cu hartie de copt insiram gramajoare caaat mai rotunde de aluat (cu diametru de 4cm) si le lasam 1h sa respire :) Laura spune ca daca le atingem si nu se lipesc de deget inseamna ca sunt gata de copt. Mami, la tine asa a fost? :P Ca autobuzul meu a intarziat si n-am apucat sa verific si eu :( ;))

Ii coacem in cuptorul electric (cel minunaaat) la 150C si ii lasam sa se raceasca in tava, apoi ii desprindem usor cu lama unui cutit.

Crema:

Amestecam cacaoa, zaharul si amidonul cu 2-3 lg lapte fara a avea cocoloase, apoi lungim cu restul de zahar si dam la cuptorul cu microunde la putere de cca 800W. Lasam 1 minut, apoi scoatem si amestecam si mai punem inca 1 minut la cuptor. Cand budinca s-a racit o amestecam bine cu untul mixat la temperatura camerei.

Cu aceasta crema umplem 2 macarons si savuram minunatia langa o cana de lapte rece :) si langa un ingeras micut cu par de aur facut de mama! Te puup, mama draga :*

 

TIPS-URI

1

Grija mare cu crema, fiecare cuptor are o anumita putere maxima, la mine e de cca 900W si prima data mi-a dat afara crema din bol :)) a trebuit sa o las doar 30-40s a doua oara.

2

Daca stau prea mult (peste 2-3zile), bezeaua se umezeste foarte tare de la crema si pierd din frumusete, mancati-i repede! :P

RETETA IN IMAGINI

Macarons-0
Macarons-1
Macarons-2

COMENTARII (20)

mamaieelena

mamaieelena 1

16.01.2012, 17:50

mihaelar63

mihaelar63 1

05.02.2012, 21:59

ce as mai ,, rade '' cateva

Rux

Rux 1

05.02.2012, 22:11

Oooooo daaaa de exceptie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!