Macarons cu ciocolata Cote D'Or

de Ligia Bxl in Prajituri, 23 Dec 2011 | 4999 vizualizari

 

le ador ca sunt cu COTE D'OR :)))

 

INGREDIENTE

  • 125 gr de migdale pudra
  • 200 gr de zahar pudra
  • 3 albusuri de ou
  • 40 gr de zahar
  • colorant alimentar(diferite culori)
  • crema: 200 gr ciocolata cote d'or(sau de menaj)
  • 20 cl de frisca lichida
  • 10 gr de unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macarons cu ciocolata Cote D'Or:

Se amesteca bine pudra de migdale cu zaharul pudra, apoi separat se bat albusurile bine bine pana devine o spuma tare. Se adauga si zaharul si se amesteca pana se topeste. Albusurile spuma se pun peste migdale si zaharul pudra, apoi cateva picaturi de colorant alimentar sau pudra, unde se amesteca usor fara sa se lase compozitia.

Se pune intr-o tava cu foaie de copt din compozitie cu un pistol de ornat mici rondele (vezi in imagine). Se mai lasa tava cateva minute la temperatura camerei pana ce deasupra rondelelor nu ni se lipesc degetele, cam 30 minute, apoi se introduc in cuptor la copt la 150 °C ,10-15 minute. Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca.

Crema:intr-un bol se rupe ciocolata, apoi separat frisca lichida se fierbe pe foc. Dupa fierbere se pune peste ciocolata si apoi adaugam untul, se amesteca bine pana devine o crema si se lasa la racit. Se pune cate putin intre doua rondele de macaron. Se tin la frigider si sunt bune de consumat a doua zi.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Macarons cu ciocolata Cote D'Or 138759
retete culinare - Macarons cu ciocolata Cote D'Or 138760
retete culinare - Macarons cu ciocolata Cote D'Or 138761
retete culinare - Macarons cu ciocolata Cote D'Or 138762
retete culinare - Macarons cu ciocolata Cote D'Or 138763
retete culinare - Macarons cu ciocolata Cote D'Or 138764
retete culinare - Macarons cu ciocolata Cote D'Or 138765

COMENTARII (33)

bettyC 1

16.11.2012, 15:17

mai vreau

Valclaudia 1

04.07.2013, 06:49

ce bunatate dulceeeee!

Ligia Bxl 1

04.07.2013, 08:59

Valclaudia multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55