Macarons cu lamaie

de yafa in Prajituri, 17 Aug 2010 | 9844 vizualizari

 

Macarons se pot face in mai multe modalitati, aceasta este reteta cu bezeaua franceza

 

INGREDIENTE

  • 50g pudra de migdale foarte fina( dati prin mixer si apoi cerneti)
  • 100g zahar pudra
  • +
  • 1 lingura
  • albusul unui ou de 70g
  • 1 praf de sare
  • cateva picaturi de zeama de lamaie
  • 12 picaturi de colorant galben
  • crema de vanilie dr.oetker
  • zeama de la o lamaie mare + apa pana facem un total de 200ml
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macarons cu lamaie:

 

Albusul de la ou il batem cu praful de sare si picaturile de zeama de lamaie si 0 lingura de zahar pudra pana devine teapan Adaugam colorantul si lasam sa se bata in continuare. Nu trebuie sa faca cioc de pasare ci sa fie prins chiar in telul mixerului. Amestecam cu ajutorul unei spatule zaharul pudra si pudra de migdale. Incorporam in albusul batut, aparatul format nu trebuie sa fie lung, dar lucios si sa formeze o banda cand curge de pe spatula.

Pe o tava asezam in colturi putin din masa de mai sus si asezam o foaie de copt. Puteti face cercuri cu ajutorul unui ban pentru a forma forma perfect rotunda, eu am facut la ochi. Varsam intr-o sprita aparatul si formam cercuri. Lasam tava la loc ferit de umezeala timp de 25-30 de minute, dupa care coacem la cuptorul preincalzit la 150°C timp de 10-12 minute(cuptorul cu convectie -ventilatie). Scoatem din cuptor, cu ajutorul unui spray de bucatarie umezim tava sub hartie si lasam sa se raceasca cam 5-10 minute. Ii dam deoparte si ii umplem cu crema.

Crema: Amestecam zeama de lamaie cu apa, batem crema de vanilie in acest lichid. Umplem macaronii. Lasam 24-48 de ore la loc racoros, servim.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (29)

yafa 1

25.08.2012, 01:05

Marieta, Elena, Cris, Veronica, multumesc mult

Bucatardinpasiune 1

05.02.2013, 19:42

Nu cred ca ma voi încumeta vreodata sa-i prepar!

yafa 1

05.02.2013, 20:11

De ce, asa au aratat primii, urmatorii au iesit mai frumosi, sunt convinsa ca si tie iti vor reusi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si migdale