Macarons cu lamaie

de yafa in Prajituri, 17 Aug 2010 | 5784 vizualizari

 

Macarons se pot face in mai multe modalitati, aceasta este reteta cu bezeaua franceza

 

INGREDIENTE

  • 50g pudra de migdale foarte fina( dati prin mixer si apoi cerneti)
  • 100g zahar pudra
  • +
  • 1 lingura
  • albusul unui ou de 70g
  • 1 praf de sare
  • cateva picaturi de zeama de lamaie
  • 12 picaturi de colorant galben
  • crema de vanilie dr.oetker
  • zeama de la o lamaie mare + apa pana facem un total de 200ml
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macarons cu lamaie:

 

Albusul de la ou il batem cu praful de sare si picaturile de zeama de lamaie si 0 lingura de zahar pudra pana devine teapan Adaugam colorantul si lasam sa se bata in continuare. Nu trebuie sa faca cioc de pasare ci sa fie prins chiar in telul mixerului. Amestecam cu ajutorul unei spatule zaharul pudra si pudra de migdale. Incorporam in albusul batut, aparatul format nu trebuie sa fie lung, dar lucios si sa formeze o banda cand curge de pe spatula.

Pe o tava asezam in colturi putin din masa de mai sus si asezam o foaie de copt. Puteti face cercuri cu ajutorul unui ban pentru a forma forma perfect rotunda, eu am facut la ochi. Varsam intr-o sprita aparatul si formam cercuri. Lasam tava la loc ferit de umezeala timp de 25-30 de minute, dupa care coacem la cuptorul preincalzit la 150°C timp de 10-12 minute(cuptorul cu convectie -ventilatie). Scoatem din cuptor, cu ajutorul unui spray de bucatarie umezim tava sub hartie si lasam sa se raceasca cam 5-10 minute. Ii dam deoparte si ii umplem cu crema.

Crema: Amestecam zeama de lamaie cu apa, batem crema de vanilie in acest lichid. Umplem macaronii. Lasam 24-48 de ore la loc racoros, servim.Pofta buna!

 

COMENTARII (29)

yafa

yafa 1

25.08.2012, 01:05

Marieta, Elena, Cris, Veronica, multumesc mult

Bucatardinpasiune

Bucatardinpasiune 1

05.02.2013, 19:42

Nu cred ca ma voi încumeta vreodata sa-i prepar!

yafa

yafa 1

05.02.2013, 20:11

De ce, asa au aratat primii, urmatorii au iesit mai frumosi, sunt convinsa ca si tie iti vor reusi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12