Macarons cu Nutella si gem de cirese

de Ligia Bxl in Prajituri, 4 Ian 2012 | 4451 vizualizari

 

ador aceasta culoareee :))

 

INGREDIENTE

  • ptr coji de macarons:
  • 125 gr de migdale pudra
  • 200 gr de zahar pudra
  • 3 albusuri de ou
  • 40 gr de zahar tos
  • colorant albastru(turcoaz)
  • ptr crema:
  • 4 linguri de nutella
  • 25 cl de lapte
  • 20 cl crema lichida
  • 20 gr de amidon
  • 1/2 borcan de gem de cirese
  • 100 gr de unt
  • cativa biscuiti pisati
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macarons cu Nutella si gem de cirese:

Se cerne pudra de migdale si zaharul pudra, se amesteca bine. Se bat separat albusurile spuma, apoi se adauga zahatul tos si se amesteca usor pana devine o pasta. Se adauga colorant alimentar, apoi amestecul de migdale si zaharul pudra se incorporeaza cu albusurile batute.

Se pune intr-un sprit sau o punga compozitie, apoi ungem o tava cu unt sau ulei si punem foaie de copt. Punem cu spritul forme rotunde potrivite. Se tranteste usor tava de masa sa se aseze formele si se lasa tava pe masa pana ce compozitia nu se mai lipeste de degete. Se incinge cuptorul 150°C si se dau la copt.

Crema:se pune la fiert laptele, crema lichida, apoi nutella si amidonul. Cand a devenit o pasta se da de pe foc si se adauga restul de ingrediente: gemul, biscuitii pisati si untul. Se lasa toate la rece cateva minute si se pune intre doua coji cate putina crema.

Este de preferat ca macarons  sa se lase o noapte sau cateva ore la rece. Pofta buna!                                                                            

 

RETETA IN IMAGINI

Macarons cu Nutella si gem de cirese-0
Macarons cu Nutella si gem de cirese-1
Macarons cu Nutella si gem de cirese-2

COMENTARII (50)

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

29.12.2013, 00:53

cris

MIUTA

MIUTA 1

28.03.2014, 12:20

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

28.03.2014, 14:18

Miuta merci

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!