Macheta Opel

de bucatarimcudiana in Torturi, 3 Apr 2012 | 5304 vizualizari

 

Dragilor, fac teste pentru tortul de ziua baietelului meu, care in curand va implini 3 ani.
In primul rand vreau sa verific daca ne va lasa sa mancam din tort, iar apoi testez glazura pe care nu am mai realizat-o pana acum

 

INGREDIENTE

  • Pt.baza:
  • am folosit compozitie pentru salam de biscuiti
  • Pt.glazura:
  • caramele marshmallows cam 200 gr.
  • 1 ling apa
  • zahar pudra cam 400 gr
  • ulei pentru modelat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macheta Opel:

Mai intai am pregatit baza, trebuia sa fac ceva rapid, (fiind pentru test), am decis sa fac salam de biscuiti, care se face simplu si rapid, se gasesc o multime de retete pe blogosfera culinara. Le-am modelat in functie de imaginatie si talent (trebuie sa recunosc ca la talent nu stau prea bine :) ). Compozitia modelata sub forma de masinute si trenulet am pus-o la frigider.

Am continuat cu glazura , sau fondantul, ii spuneti cum vreti voi. Caramelele, cu o lingura de apa le-am pus in microunde cam 1 min., (in functie de puterea cuptorului timpul poate varia), se tin pana isi dubleaza volumul, atentie ca vasul sa fie suficient de mare. Se scot caramelele topite si se amesteca cu zaharul pudra, care se pune treptat, se amesteca repede. energic, sa se obtina o compozitie omogena, usor de lucrat care sa nu se lipeasca de maini. Fondantul obtinut se coloreaza in fuctie de preferinte. Se intinte  cu sucitorul cat mai subtire, la intins folosim ulei sau unt topit.

Acoperim machetele sau tortul, se pot face foarte bine si figurine, sau flori in functie de preferinte.

TIPS-URI

1

zaharul pudra trebuie cernut sa fie cat mai fin

Daca ti-a placut reteta noastra "Macheta Opel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

bucatarimcudiana 1

04.04.2012, 17:51

multumesc rocsi

cocolina 1

21.04.2012, 20:39

arata super frumos

bucatarimcudiana 1

21.04.2012, 23:17

cocolina multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort masinuta