Macrou afumat

de Bucataras Medi in Peste, 4 Ian 2011 | 7084 vizualizari

 

Tare bun mai este...................va invit la o portie.

 

INGREDIENTE

  • macrou
  • apa
  • zeama de lamaie(sau otet)
  • ulei
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou afumat:

Curatam pestele (eu il las intreg, nu-i tai capul) si apoi spalam bine.Lasam la scurs dupa care condimentam dupa gust cu sare si piper si stropim cu  zeama de lamaie sau otet(atat la exterior cat si la interior).Lasam circa 1 zi  la rece sa ia gustul si sa fie patruns de arome si apoi inca o zi la zvantat.

Urmeaza apoi operatia de afumare.

Se afuma pana cand pestele capata o culoare aurie .(circa 3 zile a cate 5-6 ore pe zi de fum)Dupa afumare se lasa sa se raceasca, se ung cu putin ulei si apoi se se impacheteaza fiecare peste in parte in folie si se tin la frigider pana cand servim.

 

RETETA IN IMAGINI

Macrou afumat-0
Macrou afumat-1
Macrou afumat-2

COMENTARII (74)

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

09.01.2011, 11:19

Ela................

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

09.01.2011, 11:19

Buni, pana ajunge Gaby noi mancam tot.

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

09.01.2011, 11:20

Corina..................

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!