Macrou afumat

de Constelatialeu in Peste, 15 Dec 2020 | 12103 vizualizari

 

Indeletniciri ''home made'' in pandemie....

 

INGREDIENTE

  • 10 buc macrou
  • 4-5 l saramura naturala ( izvor natural de la Baicoi )
  • lemne pt. afumatoare
  • lemn de prun si visin sau cires
  • rumegus
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou afumat:

Mai intai lasam pestele la dezghetat, se stie ca macroul este un peste de la Marea Nordului, Marea Mediteranei sau oceanul Atlantic, deci la noi ajunge congelat ca are drum lung de parcurs.Deci il lasam sa se dezghete de pe o zi pe alta, apoi il curatam , il taiem pe burta si scoatem maruntaiele, scoatem si branhiile, apoi spalam bine.Asezam pestele intr-un tuci si turnam saramura si lasam cca 2 ore, nu mai mult de 2 ore.Se scoate pestele din saramura se spala , se usuca si se leaga cu sfoara, apoi se pune la afumat.Treaba cu afumatul e a fiecaruia, cum a invatat din mosi stramosi. Eu stiu ca in zona noastra se foloseste la afumat lemn de prun, visin, cires, in alte zone lenm de fag, deobicei lemn de esenta slaba, care nu are un miros definit cum este lemnul de brad. Eu l-am afumat cca 6 ore, acum fiecare il afuma cat considera de cuvinta. Se lasa sa se raceasca apoi se depoziteaza in frigider. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (17)

Rocsi 1

17.12.2020, 21:14

Cum i-ai spanzurat, numai bine sa vina pisicile la ei!

mirela0911 1

20.12.2020, 18:50

Aici nu ma bag! Codita si Grasa pe unde au fost? )

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 14:47

Bun, bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou la gratar