Macrou (Carapau)cu orez tomat

de cristeena20 in Peste, 2 Sep 2012 | 1846 vizualizari

 

Recent am descoperit acest peste oceanic..este foarte savuros si fara multe oase. Cei foarte mici sunt buni doar prajiti, iar cei medii si mari sunt foarte buni la gratar.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pestisori de macrou
  • faina
  • ulei, sare
  • lamaie
  • 2 cani orez
  • 2 rosii medii
  • 1/2 ceapa
  • 2 linguri pasta de tomate
  • coriandru verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou (Carapau)cu orez tomat:

- pestisorii se spala si se tin in sare cca 3-4 ore

- se incinge ulei si pestisorii se dau prin faina , apoi se prajesc in ulei incins.Se scot intr-un vas in care am asezat un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul.

- intre timp se prepara orezul. Intr-o cratita se pune ulei de masline, ceapa tocata marunt si se calesc pana se inmoaie , apoi se adauga rosiile taiate cubulete, se mai lasa 2-3 minute pana se inmoaie . Adaugam pasta de tomate (eventual putin bulion de asemenea) si adaugam orezul . Adaugam apa (la 2 cani de orez -4 cani de apa) si punem sare, piper dupa gust. Cand incepe sa fiarba reducem focul la minim. Amestecam din cand in cand . Cand e gata se adauga frunze de coriandru tocate marunt. 

-Se serveste alaturi de pestisori. Acest orez e bun alaturi de orice tip de peste.Cand servim pestele punem zeama de lamaie.

 

RETETA IN IMAGINI

Macrou (Carapau)cu orez tomat-0
Macrou (Carapau)cu orez tomat-1
Macrou (Carapau)cu orez tomat-2
Macrou (Carapau)cu orez tomat-3
Macrou (Carapau)cu orez tomat-4
Macrou (Carapau)cu orez tomat-5

COMENTARII (7)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:30

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

09.09.2012, 22:42

macrou...pestele meu preferat

Cris2711

Cris2711 1

18.09.2012, 11:51

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!