Macrou cu ierburi de Provence si sofran

de Mitinita in Peste, 19 Aug 2011 | 5605 vizualizari

 

Daca v-ati intrebat de ce gasiti asa putine retete cu peste la mine pe blog e fiindca la noi in oras nu se gaseste peste proaspat! Sau foarte rar e disponibil crapul (cu un gust de parca ar fi fost desenat,nu proaspat scos din acvariu) sau busa ( in ungureste) pe care google mi l-a traduc "crap de peste". Varianta engleza de crap i s-ar potrivi mai bine:)))
Deci, pestele congelat este singura noastra salvare...Am dorit ceva diferit, trebuie totusi sa spun ca gustul de peste a fost mai predominant decat ierburile. Poate daca as pune o cantitate mai mare,intru-cat nu m-am gandit cat de aromat e pestele.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru reteta de Macrou cu ierburi de Provence si sofran

  • 1 kg macrou
  • 1 ceapa alba, taiata rondele
  • 4 catei de usturoi,taiati,pisati,intregi - chiar las asta la alegerea voastra
  • 2 ardei verzi,taiati cuburi mai mari
  • 1/2 kg rosii,taiate rondele
  • 1 lingurita de ierburi de provence
  • 1/4 lingurita sofran diluat in apa fierbinte
  • sare,piper
  • ulei de masline extra virgin
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou cu ierburi de Provence si sofran:

 Preparare Macrou cu ierburi de Provence si sofran

Se curata pestele si se taie in bucati de aproximativ 5 cm...hai ca va las sa le taiati mai mari sau chiar sa le lasati intregi daca chiar vreti.

Se aseaza pe o tava asa pe rand: ceapa,usturoiul,ardeii verzi si rosiile.

Dupa ce ati asternut patul,puneti bucatile de peste pe el,presarati ierburile de provence, puneti sofranul diluat.

Se da tava la cuptor si se tine pana cand pestele a devenit alb (daca partea de pe langa os s-a facut se poate opri focul). Ma aventurez si zic ca a durat cam 30 minute.

Se presara cu patrunjel proapat,taiat marunt si se pun vreo 2 linguri de ulei de masline extra virgin,pentru un plus de aroma.

Vedeti voi pe unde mai incape si sarea si piperul:))

Pofta mare si cand mancati din pestele ala prospat pescuit sa va ganditi la mine. Oare cat costa o casuta pe langa Dunare?

(Mie mi se casuna asa de tare pe pestele congelat, fiindca pana acum vreo trei ani am avut marele noroc sa mananc peste organic din Marea Caspica, ala da peste...ce mananc eu acuma e pura amagire)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou cu ierburi de Provence si sofran" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

La Ancuta 1

20.08.2011, 22:14

am venit si eu la o portie. Mie imi place mult macroul

jolygina 1

24.08.2011, 07:51

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:51

super bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Macrou in sos tomat