Macrou cu paste si scoici

de cristeena20 in Fructe de mare, 24 Mar 2013 | 1929 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 punga macaroane mici
  • 2 pesti macrou
  • 250 gr midii
  • 1 ceapa
  • 1 rosie bine coapta
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 chili
  • sare, piper, cub knorr de peste
  • coriandru proaspat
  • ulei de masline
  • 1 pahar vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou cu paste si scoici:

- Curatam pestele si il portionam in bucati potrivite (se poate folosi orice file de peste); decongelam midiile (eu am avut congelate jumatati).

- Tocam ceapa marunt si o calim in ulei de masline. Adaugam rosiile taiate cubulete mici si usturoiul pisat. Cand s-a inmuiat adaugam pasta de rosii si bucatile de peste. Turnam vinul si pisam ardeiul iute chili (eu am avut gindung uscat, care e ff iute)

- Adaugam apa de asemenea , iar cand da in clocot punem macaroanele sa fiarba  impreuna cu pestele. Dupa 5 minute adaugam si midiile. Punem capacul si dupa 5 minute gustam daca pastele sunt fierte. La final adaugam coriandrul proaspat tocat.

- Gustam de sare, piper. 

E foarte bun alaturi de un vin rose sau alb.

 

RETETA IN IMAGINI

Macrou cu paste si scoici-0
Macrou cu paste si scoici-1
Macrou cu paste si scoici-2
Macrou cu paste si scoici-3
Macrou cu paste si scoici-4
Macrou cu paste si scoici-5
Macrou cu paste si scoici-6
Macrou cu paste si scoici-7
Macrou cu paste si scoici-8
Macrou cu paste si scoici-9
Macrou cu paste si scoici-10

COMENTARII (9)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

24.03.2013, 18:02

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

24.03.2013, 18:23

Tare bun

Bunica

Bunica 1

24.03.2013, 19:21

Bun,bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!