Macrou in sos de rosii la cuptor

de epurasha2bb in Peste, 19 Ian 2011 | 17580 vizualizari

 

o mancare sanatoasa

 

INGREDIENTE

  • Macrou congelat 3 bucati
  • 1 morcovas
  • 4 rosioare congelate
  • ulei de masline aromat cu salvie si trufe
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei capia rosu
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou in sos de rosii la cuptor:

Pentru reteta mea de azi am folosit 3 pesti potriviti, congelati, pe care intai i-am decongelat la temperatura camerei, apoi i-am curatat de intestine si am indepartat capetele. Am uns o tava cu ulei si am asezat pestii taiati bucati, cam o treime din peste bucata. Apoi am rasnit sare si piper cu lamaie de la Kotanyi, am pus vreo 2-3 linguri de ulei de masline cu aroma de salvie si am stors si un pic de zeama direct din lamaie. Am bagat la cuptor la foc mic tava si am lasat pana ce a fost aproape gata pestele.

Nu trebuie intors si nu umblam la el. L-am asezat pe tava cu partea cu piele in jos desigur.

Cat pestele se face in cuptor noi pregatim un mic sos de rosii. Eu am avut niste rosii congelate intregi la punga si le-am scos pielitele si le-am tocat marunt, am tocat si o ceapa,  un morcovas si jumatate de ardei capia rosu si le-am calit impreuna putin dupa care am adaugat rosiile tocate asa congelate. Ele au lasat si apa din ele si sucul si au format un sos gustos. Nu a mai fost nevoie sa adaug decat putina sare si piper. Apoi acest sos care iese de un rosu spre portocaliu la culoare se toarna peste pestele din tava dupa care se mai lasa iar la foc mediu cam 10 minute sau mai mult un pic, important e sa scada sosul si sa se imbibe in peste.

Gustul e minunat, culoarea si mai minunata! va garantez ca va va placea si nu e greu de facut!:)

 

RETETA IN IMAGINI

Macrou in sos de rosii la cuptor-0
Macrou in sos de rosii la cuptor-1

COMENTARII (33)

Cris2711

Cris2711 1

13.11.2011, 14:04

rodica_m

rodica_m 1

13.11.2011, 16:21

woow cw culoare si ce idee buna pentru preparare!! multumim pt reteta!

florin_elena5

florin_elena5 1

17.11.2011, 18:11

peste

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24