Macrou marinat

de Dya Daniela Andrei in Peste, 14 Iul 2011 | 32806 vizualizari

 

Va tenteaza?!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg macrou
  • 500 ml apa 
  • 200 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura cu sare (de bucatarie)
  • 2-3 bucati mari de ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • cativa catei de usturoi feliati
  • ardei iute - optional
  • 1 rosie mica mica taiata cubulete - optional
  • cateva fire de patrunjel tocate marunt - optional
  • condimente dupa gust: foi dafin, boabe piper, boabe de mustar, cateva fire de rozmarin si oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou marinat:

Pestele, curatat si spalat, il taiem in rondele potrivit de groase, le saram bine si le pastram la rece intr-un vas termorezistent, pentru aproximativ 24 de ore. (daca nu aveti rabdarea necesara, asteptati sa treaca macar o noapte :) )

Saramura o pregatim astfel: punem la fiert apa impreuna cu o lingura de sare, cu otetul, uleiul si condimentele, si, dupa ce a dat de cateva ori in clocot adaugam legumele feliate si lasam pe foc pentru inca 5 minute. Cand s-a racit complet, intr-un borcan care sa se inchida etans, adaugam pestele spalat foarte bine in apa rece (pentru a scapa de surplusul de sare). Trebuie sa avem grija ca saramura sa acopere in totalitate feliile de peste iar legumele sa fie repartizare uniform printre acestea.  (ideal este sa se puna un strat de peste si un altul de legume). Marinata astfel pregatita o pastram la rece cel putin doua zile inainte de a fi consumata.

Sa aveti pofta!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Macrou marinat-0
Macrou marinat-1
Macrou marinat-2
Macrou marinat-3
Macrou marinat-4
Macrou marinat-5
Macrou marinat-6
Macrou marinat-7

COMENTARII (35)

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

09.07.2014, 16:16

Nu-i bai!Doar ca nu pricepeam!

miste1982

miste1982 1

25.07.2014, 13:07

Buna din nou.
Mai spre toamna cand se mai raceste vremea, nu e departe totusi dar nici momentul acum, ma gandeam ca poate ne ajuti cu o reteta pentru bors de baut, o reteta explicata mai pentru amatori. Bors la borcan cum facea bunica-mea, Dumnezeu s-o ierte, cred ca la borcan se pune la fermentat. Sunt sigur ca stii sa faci si bors. Vestea buna este ca ar fi o reteta in premiera, nu a adaugat-o nimeni pana acum.
Am vazut zeci de retete pentru ciorba dar nu si pentru bors. Sau poate ma vede cineva si pune reteta. Unii fac bors cu leustean, altii cu frunze de visin, sunt foarte multe moduri de a prepara bursul de casa. Este foarte bun pentru baut si foarte sanatos.
PS: Ah ba da, am gasit o reteta, era amestecata intre zecile de retete pentru ciorbite.

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

25.07.2014, 14:17

Nu am facut niciodata ,,, sincer, nu stiu cine mai "umple" bors in vremurile astea! Dar stiu de la mama ca il facea cu tarate si cu frunze de visin, intr-adevar!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!