Macrou umplut

de mikidaniro in Peste, 22 Feb 2012 | 2203 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti potriviti
  • 1 ou
  • 2 linguri de pesmet
  • 2 cepe rosii
  • 500ml suc de rosii 
  • 200ml vin
  • 4-5 catei de usturoi
  • 4 cartofi potriviti
  • marar,patrunjel
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou umplut:

Pestele il spalam,il curatam in interior,apoi il punem pe o suprafata dreapta si il apasam cu podul palmei pentru a se desprinde carnea mai usor de pe piele.Taiem in jurul capului si pe burta,iar cu ajutorul unei linguri scoatem toata carnea,inclusiv sira spinarii,avand grija sa lasam un pic pe margine pentru a putea coase pestele mai bine.

Carnea obtinuta o punem intr-un vas si o amestecam cu oul,pesmetul,sarea, piperul, mararul,patrujelul si 2 catei de usturoi dati pe razatoarea mica.Cu aceasta compozitie umplem pestii,apoi ii coasem si ii punem intr-un vas pe care ulterior il vom pune in cuptor.Ceapa o curatam si o taiem solzisori.Cartofii ii curatam,spalam si ii taiem cuburi potrivite.Intr-un vas punem pe foc un pic de ulei,cartofii,ceapa si usturoiul ramas taiat rondele. Lasam totul cca 10 min. pana incep cartofii sa se inmoaie un pic.

Turnam totul peste pesti,adaugam sucul de rosii,vinul,sarea, piperul si punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade cca o ora sau pana sunt gata cartofii.

 

TIPS-URI

1

Daca aveti  peste cu oase multe dati carnea de trei-patru ori prin masina de tocat, la macrou nu este nevoie.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Macrou umplut 148275
retete culinare - Macrou umplut 148276
retete culinare - Macrou umplut 148277
retete culinare - Macrou umplut 148278
retete culinare - Macrou umplut 148279
retete culinare - Macrou umplut 148280

COMENTARII (17)

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 09:54

place

susu 1

11.05.2012, 21:08

suuuuuuuuper reteta, imi ploua-n gura, la favorite cu el

mikidaniro 1

13.05.2012, 11:07

ma bucur ca este si pe gustul tau susu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: