Madalene de vanilie

de cristeena20 in Dulciuri, 2 Mai 2014 | 2349 vizualizari

 

Sunt asemanatoare brioselor, dar sunt foarte pufoase si aerate, ideale langa o cafea sau un ceai.

 

INGREDIENTE

  • 1 budinca de vanilie (eu am avut o budinca mica)
  • 2 plicuri de zahar
  • 3 plicuri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 vanilii
  • 1 plic de ulei
  • 1 plic de lapte
  • 3 oua
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madalene de vanilie:

 In primul rand sa va explic despre acel plic care apare la ingrediente. In reteta originala apare asa. Dar fiindca e o budinca de aici mica , ma gandesc ca voi nu puteti folosi zaharul , faina, uleiul si laptele in acel plic mare .Asa ca am masurat cat intra intr-un plic de-al meu..puteti folosi o cana de 100 ml. Deci unde aveti ca si masura plicul tineti cont de o cana de 100 gr. Mie mi-a iesit tare bune.

Intr-un bol amestecam faina, budinca, zaharul, praful de copt  si vanilia. In alt bol batem ouale usor si adaugam laptele si uleiul. Incorporam la ingredientele uscate si amestecam bine cu un tel. 

Turnam in formele de briose (d ehartie sau de silicon) , umplandu-le doar pe jumate. 

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade pt cca 15 minute. Se face testul cu scobitoarea si se scot. Se lasa putin sa se raceasca si , daca le-am facut cu forme de silicon le scoatem pe o farfurie si le pudram cu zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

Madalene de vanilie-0
Madalene de vanilie-1
Madalene de vanilie-2
Madalene de vanilie-3
Madalene de vanilie-4
Madalene de vanilie-5
Madalene de vanilie-6
Madalene de vanilie-7
Madalene de vanilie-8
Madalene de vanilie-9
Madalene de vanilie-10
Madalene de vanilie-11
Madalene de vanilie-12
Madalene de vanilie-13
Madalene de vanilie-14
Madalene de vanilie-15
Madalene de vanilie-16

COMENTARII (18)

Rux 1

04.05.2014, 14:23

Deliciu!

Raluca57 1

14.05.2014, 09:41

As vrea sa le prepar. Am inteles, cana de 100ml pt ingrediente, dar budinca? Ce inseamna "mica"? a mea are 40g. Multumesc, Raluca

cristeena20 1

14.05.2014, 11:14

Raluca foloseste o budinca normala dr otker..e buna.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04