Madlena lui Proust

de oana_d in Prajituri, 4 Apr 2013 | 2153 vizualizari

 

Din nou o reteta din carnetelul meu cel de demult.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 250 g zahar (200+50),
  • 150 g unt,
  • 100 g untura de porc (din comert, arata ca si un pachet de unt),
  • 300 g faina,
  • 100 ml lapte,
  • un pachetel de praf de copt,
  • un pachetel de zahar vanilat,
  • cca 1 kg de caise fara samburi.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlena lui Proust:

Mai intai am separat ouale si am mixat albusurile spuma tare. Am dat vasul la rece. Apoi am mixat la viteza 3 galbenusurile cu untul si untura pana s-a omogenizat bine compozitia si a devenit cremoasa, dupa care am adaugat 200 g de zahar si zaharul vanilat si am continuat sa mixez inca cca 3-4 minute sa se dizolve zaharul in aluat. Am adaugat 100 g de faina;  astfel aluatul devine vartos, si am adaugat cca 80-100 de ml de lapte, pt ca altfel aluatul era prea plastic. Am pus si restul de faina, si praful de copt, si am mixat la viteza 1 pana la omogenizarea completa.

Dupa aceea am amestecat usor, de sus in jos, cu o lingura, albusurile spuma in compozitie. A rezultat un aluat mai gros decat la pandispan, pe care l-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si pe care a trebuit sa-l nivelez cu dosul lingurii, atat era de ferm. Pe deasupra am pus jumatatile de caise, unele langa altele, iar peste ele am presarat cele 50 de g de zahar ramase.

Am pus tava in cuptorul preincalzit, la foc mai curand mic decat mediu, cca 50 de minute. Cand a trecut testul scobitorii am stins focul, am scos tava si am lasat sa se racoreasca in tava. Cum intre timp caisele cazusera la fund, am rasturnat prajitura calduta pe un fund din lemn, am portionat si am pudrat, apoi am servit.

 

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (7)

Lau

Lau 1

04.04.2013, 09:39

bun

- TABITA -

- TABITA - 1

04.04.2013, 10:39

Rocsi

Rocsi 1

04.04.2013, 20:22

Ce culoare frumoasa are!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!