Madlene

de lira in Prajituri, 8 Mai 2011 | 2270 vizualizari

 

Reteta este din cartea Ghidul dulciurilor de casa.

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene:

Zaharul se amesteca intr-un vas cu vanilia si untul la tempeatura camerei. Ouale se separa, se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare, dupa care adaugam esenta de rom Se inglobeaza faina putin cate putin, si se amesteca pana rezulta un aluat omogen. Albusurile se bat spuma intr-un bol separat si se incorporeaza usor in crema de oua, amestecand cu lingura de jos in sus. O sa rezulte un aluat pufos si aerat.

Se ung tavile de madlene, eu a 2a tura le-am pudrat si cu faina ca sa se desprinda mai usor de pe tava, si se dau la cuptor pentru 8-10 minute. Din cantitatea aceasta de aluat mie mi-au iesit in jur de 6-7 tavi. este suficient in fiecare scobitura sa puneti o lingurita de aluat. 

Pentru gustul meu au iesit destul de dulci, iar data viitoare o sa pun ceva mai putin zahar, chiar daca acum am respectat exact toate cantitatile date in carte.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Madlene 103965
retete culinare - Madlene 103966
retete culinare - Madlene 103967
retete culinare - Madlene 103968

COMENTARII (18)

LUK 1

09.05.2011, 22:31

delicioase

Mihaela11_jo 1

23.05.2011, 00:25

Bya Ralu 1

06.02.2013, 11:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D