Madlene

de Anamaria7 in Prajituri, 21 Sep 2011 | 2593 vizualizari

 

Avem si noi (eu cand vorbesc la plural inseamna "eu cu mama (ca-n bancu' ala ;)))) ) ) o forma mai ciudatica de madlene. Am vrut sa fac de muuult timp, dar nu s-a ivit ocazia, asa ca le-am incercat intr-o zi fara ocazie speciala :) sunt atat de parfumaate, intre biscuite si chec :X Am folosit reteta Juliei Child.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua mari
  • 2/3c zahar
  • 1c faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 120gr unt
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • 2 lg suc de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene:

Incalzim cuptorul la 190C si tapetam formele cu unt si faina.

Untul se fierbe pana cand incepe sa se "rumeneasca", cca 10-15min, pe foc mic, apoi se lasa la racit.

Batem ouale bine cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul, apoi inglobam zaharul in fir subtire si continuu. Apoi punem esenta, untul (la fel, in fir subtire) si sucul de lamaie. Coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt le incorporam amestecand cu lingura.

Turnam din compozitie in forme, dar le umplem doar pe jumatate.

Tinem forma in cuptor pana cand se rumenesc si marginile se bronzeaza bine :)

 

TIPS-URI

1

Reteta originala nu avea praf de copt.

RETETA IN IMAGINI

Madlene-0
Madlene-1

COMENTARII (13)

mirela0911

mirela0911 1

22.09.2011, 20:12

tare bine mai arata

Anamaria7

Anamaria7 1

26.09.2011, 15:55

multumeesc, dragele mele promit ca o sa imi cumpar o forma ca lumea de madlene acum am si alta reteta cu drojdie care trebuie incercata va pup!

Lau

Lau 1

04.10.2011, 22:39

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!