Madlene

de nadea68 in Dulciuri, 26 Noi 2016 | 3675 vizualizari

 

Va invit la madlene, o reteta pe care voiam demult s-o fac, dar nu aveam forme. Am gasit forme pentru madlene si reteta la Merisor.:)
Usor de facut si foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 400 g faina
  • un pliculet praf de copt
  • sare
  • coaja de lamaie sau vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene:

Untul il punem la topit cu laptele. Cand s-a topit, luam de pe foc si lasam la racit.

Ouale le batem bine cu zaharul si un varf de sare pana devin spumoase. Adaugam laptele amestecat cu untul usor racit si coaja de lamaie sau vanilia.

Praful de copt il amestecam cu faina si adaugam putin cate putin la compozitia de oua si lapte. Aluatul iese destul de moale.

Aprindem cuptorul la 180°. Cu o lingurita, umplem formele de madlene. Dam la cuptor cam 20 minute, in orice caz facem test cu scobitoare.

Cand sunt gata le scoatem si le lasam la racit. Ies cam 100 bucati.

TIPS-URI

1

la compozitie puteti adauga cacao sau ciocolata.

2

le puteti glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

26.11.2016, 21:16

Ce pufosenii bune si aromate!

nadea68 1

26.11.2016, 23:55

diaconta 1

30.11.2016, 20:59

chiar zicea mama ca i-ar fi pofta dar eu nu am forme pentru ele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lingurițe, madlene și margarete