Madlene cu nuca si visine

de merisor in Dulciuri, 16 Dec 2015 | 1267 vizualizari

 

Imi plac madlenele, imi plac in general fursecurile, dar nu fac prea des, pentru ca sunt mai migaloase.


Am ales sa fac de data aceasta niste madlene cu visine din dulceata si daca tot am pus visine, am zis ca s-ar asorta la ele si niste nuca. 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250 g unt(82%)
  • 250 ml lapte
  • 400 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 100 g nuca macinata
  • 400 g visine din dulceata
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vf cutit bicarbonat de sodiu
  • un praf sare
  • coaja rasa de portocala
Portii: 120
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene cu nuca si visine:

Mai intai punem laptele la fiert si topim untul in el.

Adaugam si cacaua, apoi lasam acest amestec sa se raceasca usor.

Mixam ouale cu putina sare si zaharul, pana se spumeaza bine si zaharul se dilueaza.

Adaugam amestecul de lapte, unt si cacao, usor racit, coaja rasa de portocala si incorporam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.

Obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de clatite, pe care il lasam sa se odihneasca 15-20 de minute, pentru a lasa bicarbonatul si praful de copt sa se dizolve, apoi cu o lingurita, umplem formele de madlene.

Asezam la fiecare madlena in parte si cate o visina si le dam la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Bicarbonatul este optional, eu pun pentru ca imi place textura pe care o da preparatelor, insa nu exagerez cu cantitatea.

RETETA IN IMAGINI

Madlene cu nuca si visine-0
Madlene cu nuca si visine-1
Madlene cu nuca si visine-2
Madlene cu nuca si visine-3
Madlene cu nuca si visine-4
Madlene cu nuca si visine-5
Madlene cu nuca si visine-6
Madlene cu nuca si visine-7
Madlene cu nuca si visine-8
Madlene cu nuca si visine-9
Madlene cu nuca si visine-10
Madlene cu nuca si visine-11
Madlene cu nuca si visine-12
Madlene cu nuca si visine-13

COMENTARII (41)

 merisor

merisor 1

18.12.2015, 07:46

Mikisor, eu fac doua feluri de dulceata de visine, una mai cursiva, in care fierb siropul, adaug visinele, dar nu le mai las sa fiarba mult, adica nu se leaga siropul asa ca la dulceata obisnuita. Pe asta o folosesc la prajituri. Nu prea ma impac cu compotul si de aia prefer sa fac dulceata.
Cealalta dulceata o fac obisnuit, fierb intai siropul pana se leaga bine, adaug visinele, mai las pe foc 15-20 de minute si gata.
Si bineinteles, adaug lamaie la ambele.
Sper ca am explicat bine Pup.

mihaelar63

mihaelar63 1

18.12.2015, 15:18

Ce frumoase sunt Mai bine dau eu cafeaua

miki_a

miki_a 1

21.12.2015, 23:41

Multumesc Meri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!