Mafalde alla carbonara

de simonacallas in Paste, 13 Mar 2014 | 2409 vizualizari

 

Reţeta de paste carbonara are o mulţime de variante, şi chiar cele care se pretind a fi „originale” diferă între ele. Unii folosesc carne, alţii nu; unii pun usturoi, alţii pun ceapă, alţii pun şi una şi alta. Multe reţete italiene folosesc guşa de porc (guanciale) şi nu pun smântână în sos. Oricum, trei lucruri sunt, obligatoriu, nelipsite din pastele carbonara: ouăle, parmezanul şi, desigur, pastele. În rest, imaginaţia bucătarului e liberă să zburde pe câmpia culinară şi să combine ingrediente după gust şi inspiraţie.

 

INGREDIENTE

  •  500 g paste mafalde
  •  500 g smântână 20%
  •  200 g kaizer
  •  3 gălbenuşuri de ou
  •  2 linguri ulei de măsline
  •  sare
  •  piper negru măcinat
  •  oregano
  •  busuioc
  •  rozmarin
  •  200g caşcaval ras
  •  50g parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mafalde alla carbonara:

Se pune un vas încăpător cu apă (+ o linguriţă de sare) la fiert. Când dă în clocot, se pun pastele şi se lasă să fiarbă circa 10 minute (sau conform instrucţiunilor de pe ambalaj).

Smântâna se amestecă bine cu gălbenuşurile şi un praf de sare.

Kaizerul se taie felii subţiri şi se prăjeşte în puţin ulei de măsline. Când e aproape gata se adaugă piper, oregano, rozmarin, busuioc şi se mai lasă puţin. După ce se stinge focul, se adaugă smântâna şi se amestecă.

Pastele scurse de apă se amestecă cu sosul de smântână. Se pun în farfurii, alternând cu  straturi de caşcaval, iar deasupra se presară parmezan. Se servesc imediat.

 

RETETA IN IMAGINI

Mafalde alla carbonara-0
Mafalde alla carbonara-1

COMENTARII (20)

simonacallas

simonacallas 1

14.03.2014, 19:43

Laura

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

14.05.2014, 11:43

ce bunatate!

babi5

babi5 1

08.10.2014, 07:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!