Magiun de prune

de dentistutza in Dulceata / Gem, 16 Sep 2011 | 2652 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg prune spalate si fara samburi
  • 1.5 kg zahar
  • 3 batoane scortisoara mici
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie (numai partea galbena)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magiun de prune:

Prunele fara samburi se dau prin masina de tocat sau-in cazul meu-la robot. Piureul obtinut se pune intr-o cratita emailata suficient de mare, se amesteca cu zaharul si bastonasele de scortisoara si se pun pe foc moderat. Cand incepe sa se formeze spuma se aduna cu grija de pe suprafata compozitiei.

Intre timp se preincalzeste cuptorul. Cand nu se mai vede spuma, se introduce cratita in cuptor la foc domol. Se lasa cam doua ore si jumatate in functie de cuptor, dar din cand in cand este bine de amestecat cu o lingura din lemn sau melamina cu coada lunga.

Se face o proba punand o lingurita de magiun pe o farfurioara la racit ca sa verificam cat s-a legat. Inainte de a scoate cratita din cuptor se pune si coaja de lamaie. Magiunul se pune in borcane sterilizate dupa ce au fost scoase batoanele de scortisoara.

 

RETETA IN IMAGINI

Magiun de prune-0
Magiun de prune-1
Magiun de prune-2
Magiun de prune-3
Magiun de prune-4
Magiun de prune-5

COMENTARII (13)

dentistutza

dentistutza 1

18.09.2011, 08:50

onesta ai dreptate si mie mi se pare mult zaharul dar...nu erau prunele prea dulci. gustul e bun si parfumat si dk nu pui zahar nu se leaga bine!!!

nusica

nusica 1

18.09.2011, 11:09

Cum,magiun?magiunul nu are zahar deloc,acesta e gem de prune.

dentistutza

dentistutza 1

19.09.2011, 09:43

ei bine, Da , magiun!!! exista mai multe moduri de preparare si magiunul fara zahar deloc este cel de "topoloveni". Daca cineva prefera sa-l numeasca gem, nu are decat ...!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24