Magiun de prune

de dentistutza in Dulceata / Gem, 16 Sep 2011 | 5398 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg prune spalate si fara samburi
  • 1.5 kg zahar
  • 3 batoane scortisoara mici
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie (numai partea galbena)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magiun de prune:

Prunele fara samburi se dau prin masina de tocat sau-in cazul meu-la robot. Piureul obtinut se pune intr-o cratita emailata suficient de mare, se amesteca cu zaharul si bastonasele de scortisoara si se pun pe foc moderat. Cand incepe sa se formeze spuma se aduna cu grija de pe suprafata compozitiei.

Intre timp se preincalzeste cuptorul. Cand nu se mai vede spuma, se introduce cratita in cuptor la foc domol. Se lasa cam doua ore si jumatate in functie de cuptor, dar din cand in cand este bine de amestecat cu o lingura din lemn sau melamina cu coada lunga.

Se face o proba punand o lingurita de magiun pe o farfurioara la racit ca sa verificam cat s-a legat. Inainte de a scoate cratita din cuptor se pune si coaja de lamaie. Magiunul se pune in borcane sterilizate dupa ce au fost scoase batoanele de scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dentistutza 1

18.09.2011, 08:50

onesta ai dreptate si mie mi se pare mult zaharul dar...nu erau prunele prea dulci. gustul e bun si parfumat si dk nu pui zahar nu se leaga bine!!!

nusica 1

18.09.2011, 11:09

Cum,magiun?magiunul nu are zahar deloc,acesta e gem de prune.

dentistutza 1

19.09.2011, 09:43

ei bine, Da , magiun!!! exista mai multe moduri de preparare si magiunul fara zahar deloc este cel de "topoloveni". Daca cineva prefera sa-l numeasca gem, nu are decat ...!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune