Magiun de prune

de Doralinda in Dulceata / Gem, 25 Sep 2013 | 1005 vizualizari

 

Cred ca acest preparat imi aduce nostalgie dar si bucurie in acelasi timp, de ce?! Ptr ca imi aduce aminte de iernile friguroase petrecute la bunica la tara! Iar acum, dupa atatia ani, m-am incumetat sa prepar si eu acest deliciu, fara avand insa focul de lemne de la tara, sau tucele bunicii, si totusi, mi-a iesit perfect!

 

INGREDIENTE

  • 4,5 kg prune cu samburi
  • cca 20-30 gr nuci sparte cu mana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magiun de prune:

Usor, simplu de facut, doar timp sa aveti! Am curatat de samburi prunele, apoi le-am taiat in doua, le-am tocat cu ajutorul unui mixer si neavand o oala destul de mare(imi era frica de fapt sa nu ard vreo oala!:) asa ca am pus prunele tocate intr-un vas roman, am presarat deasupra si nucile si am pus la cuptor la 180C ptr cca 6 ore amestecand din cand in cand, si am vazut ca e gata cand nu mai era asa zemos magiunul. Am pus magiunul asa fierbinte in borcanele sterilizate in cuptor , am strans bine capacele, dupa care le-am intors invers si le-am acoperit cu un prosop gros ptr a se raci lent si fara sa prinda aer.

 

TIPS-URI

1

Puteti verifica daca borcanele nu au aer, apasand cu degetul in mijlocul capacului si daca nu se aude vreun "clic" atunci e inchis ermetic.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Magiun de prune 263326
retete culinare - Magiun de prune 263327
retete culinare - Magiun de prune 263328
retete culinare - Magiun de prune 263329
retete culinare - Magiun de prune 263330
retete culinare - Magiun de prune 263495

COMENTARII (16)

Doralinda 1

25.09.2013, 19:23

Deyutzky, anet, mon, motanel, corina, va multumesc frumos!

Rocsi 1

25.09.2013, 20:01

Mmm ce mult imi place

Doralinda 1

25.09.2013, 22:36

Rocsi , te pupic dulce fata draga!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21