Magiun de prune cu nuca

de xana in Dulceata / Gem, 11 Aug 2014 | 10766 vizualizari

 

Ador magiunul! Eu nu prea fac dulceturi dar pe asta trebuia sa-l incerc sa-l fac singura, in copilarie era una din dulceturile mele preferate, iar cu nuca e si mai bun.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg prune (cantarite cu tot cu samburi)
  • 450 gr zahar
  • 1 lamaie
  • 2 betisoare de scortisoara
  • 1 mana buna de miez de nuca
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magiun de prune cu nuca:

Tocam prunele fara samburi apoi le punem pe foc intr-un tuci sau oala cu fundul dublu si antiaderenta. Eu am folosit wok-ul :) Adaugam scortisoara si zaharul, amestecam si lasam la foc moderat. 

Va sta pe foc in jur de doua ore si va trebui sa amestecam de multe ori ca sa nu se prinda. La inceput trebuie sa avem grija sa indepartam cu o lingura spuma care se formeaza deasupra.

Macinam nuca si o adaugam magiunului, la fel si coaja lamaii rasa si sucul stors al acesteia. Scoatem scortisoara si mai lasam cinci minute la fiert, apoi luam de pe foc si punem in borcane sterilizate. Cand e gata, magiunul nu trebuie sa fie prea lichid, dar nici prea gros avand in vedere ca se mai ingroasa dupa ce se raceste complet.

Mi-au iesit in jur de 800 gr de magiun, am umplut 2 borcane de 400 gr si a mai ramas doar putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de prune cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Silvoiţă (Magiun)