draga ionix locuiesc in Israel de 12 ani,silvioara cu siguranta or mai sti si altii de ea cert e faptul ca nu am copiat-o cita vreme o fac o data la 3 sapt o luna si apoi o stiu in citeva variante pe care le voi posta cind voi avea si foto pentru ele,da ce vorbesc eu ce ziceti nu mai bine veniti cu toatele la mine la cite o portie generoasa !
Foarte gustoasa" maglubeh". Felicitari pentru realizare.Este o mancare foarte pretentioasa, deoarece daca nu potrivesti cantitatea de apa , nu mai ramane ca un tort cand se rastoarna.
La noi in Iordania se prepara cu carne de miel, vita sau pui.In cazul in care se prepara cu carne, se pune carnea fiarta peste rosii, apoi legumele si orezul.
Eu pun si cateva seminte de cardamom zdrobite.De asemenea la noi se adauga la final seminte de pin( snobar) si migdale jumatati prajite in ulei.
Exista foarte multe variante; se poate face si cu bob verde sau seminte de bob uscat.
Si eu am postat una pe gustos.ro http://www.gustos.ro/retete-culinare/mancaruri-cu-carne/maglubeh-cu-carne-de-vita-specific-tarilor-arabe.html
Si Sidy a postat una foarte buna facuta la cuptor.
si eu fac la cuptor cind i-mi permite timpul ca dureaza ceva fierbe mult mai lent ,dar si mult mai gustoasa adevarat ...iar cu carne de oaie e de neinchipuit ,mai ales ca in Iordania si Israel carnea de oaie nu are acelasi gust ca in Romania ,practic nu are gust e ca mielul de pasti ...