Maioneza de post

de Ina in Clasice, 13 Iul 2011 | 36399 vizualizari

 

By Laura Sava, careia-i multumesc pentru reteta care m-a scos din incurcatura in postul Pastelui >:D< : http://savalaura.blogspot.com/2010/03/maioneza-de-post.html

 

INGREDIENTE

  • - 2-3 cartofi  fierti 
  • - 1-2 linguri zeama de lamaie ( eu am pus concentrat tip  Helas )
  • - 2 linguri mustar
  • - 1 lingura de apa rece
  • - 1 ceasca de ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza de post:

Curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare.

Cand furculita intra usor in ei, oprim focul si-i lasam sa se raceasca.  Ii pasam, apoi ii mixam impreuna cu mustarul, zeama de lamaie si uleiul turnat cate putin, ca la maioneza obisnuita .  Din cand in cand adaugam si cate putina apa rece, mixand continuu. 

Obtinem o maioneza ferma si gustoasa, numai buna de folosit la preparatele pe baza de maioneza, in zilele de post  si nu numai. 

 

 

TIPS-URI

1

Este o maioneza usoara, deloc gretoasa ;)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Maioneza de post 115388
retete culinare - Maioneza de post 115389
retete culinare - Maioneza de post 115390
retete culinare - Maioneza de post 115391

COMENTARII (18)

nadina73 1

17.07.2011, 21:09

buna de tot

DIANA B 1

28.11.2011, 09:43

Chiar cautam o asa reteta , sa nu mai iau din comertul socialist ...
Ti-ai schimbat avatarul , da' ..bicicleta" un'e-i ?

Ina 1

28.11.2011, 11:16

Mi-o uitasem la hotel La intalnirea cu fetele am mers cu metroul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D