Maioneza din galbenusuri

de Andra_Constantinescu in Sosuri, 28 Aug 2015 | 736 vizualizari

 

Va prezint in randurile urmatoare cum fac eu maioneza de obicei.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua;
  • sare;
  • 275 ml ulei (sau cat cuprinde);
  • o lingura apa rece.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza din galbenusuri:

Se fierb 4 oua, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se pun galbenusurile intr-un castron. 

Galbenusurile crude se separa de albusuri si se pun peste gelbenusurile fierte.

Se adauga sare, apoi se mixeaza galbenusurile. Se incepe adaugarea uleiului, la inceput turnand foarte putin, apoi, o data cu marirea in volum a maionezei, se mareste si cantitatea de ulei. La final se adauga o lingura de apa rece pentru ca  maioneza sa devina mai cremoasa.

 

 

TIPS-URI

1

In cazul in care maioneza se taie (de obicei, atunci cand se pune prea mult ulei de-odata sau cand este saturata de ulei) se apasa cu o lingura pe ea pentru a alege din ulei si a-l elimina, apoi se mixeaza la viteza maxima intr-un singur loc pana cand maioneza se leaga din nou.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Maioneza din galbenusuri 397255
retete culinare - Maioneza din galbenusuri 397256
retete culinare - Maioneza din galbenusuri 397257
retete culinare - Maioneza din galbenusuri 397259
retete culinare - Maioneza din galbenusuri 397262

COMENTARII (13)

noiinbucatarie 1

21.03.2016, 15:54

nu am facut niciodata cu asa multe galbenusuri

diaconta 1

21.03.2016, 15:57

Eu o fac doar cu oua crude.De obicei nu folosesc prea multe oua,daca vreau mai multa,adaug putina apa rece si continui sa pun ulei pana se ingroasa din nou.
Foarte bine arata maioneza ta

diaconta 1

21.03.2016, 15:57

Adica cu galbenusuri crude ca nu-mi place cu albus

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S