Maioneza facuta in casa cu ulei de masline

de FlaviaD in Aperitive / Garnituri, 22 Sep 2013 | 13772 vizualizari

 

Stiu ca toata lumea are reteta proprie de facut maioneza. Nu vreau sa spun ca eu stiu mai mult ca altii, insa poate va ajuta pe cineva postarea aceasta. Ceea ce vreau sa va spun este ca stiu ca unii fac maioneza cu galbenus fiert, altii cu cartof fiert ca sa nu li se taie maioneza, altii cu mustar samd. Eu fac maioneza doar din galbenus si ulei, atat si nimic mai mult.

 

INGREDIENTE

  • 1 galbenus crud
  • 1 cana (250 ml) de ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza facuta in casa cu ulei de masline:

Ca sa obtin o maioneza consistenta si robusta ca textura in primul rand am separat galbenusul de albus. Am avut nevoie de un singur galbenus.

Am frecat galbenusul crud cu putin ulei de masline (2-3 picaturi pentru inceput) si am frecat cu o lingura de lemn pana ce uleiul a fost absorbit de ou.

Apoi iarasi am turnat cateva picaturi de ulei si iarasi am frecat energic cu lingura de lemn. Am repetat procedura pana am obtinut cantitatea de maioneza dorita.

Eu am ales sa fac maioneza cu ulei de masline in detrimentul uleiului rafinat intrucat uleiul de masline contine acizi grasi esentiali, mai multa vitamina E si pe scurt este cu mult mai sanatos. Maioneza preparata cu ulei de masline, daca uleiul este extra-virgin – ar fi bine sa fie – va capata o foarte usoara tenta verzuie. De asemenea va pastra si foarte putin din mirosul maslinelor - ceea ce eu am gasit extrem de placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza facuta in casa cu ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Rocsi 1

22.09.2013, 22:37

Cel mai bine este sa faci maioneza in casa

MotanLaOale 1

23.09.2013, 08:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata boeuf- reteta video