Maioneza facuta in casa cu ulei de masline

de FlaviaD in Aperitive / Garnituri, 22 Sep 2013 | 2891 vizualizari

 

Stiu ca toata lumea are reteta proprie de facut maioneza. Nu vreau sa spun ca eu stiu mai mult ca altii, insa poate va ajuta pe cineva postarea aceasta. Ceea ce vreau sa va spun este ca stiu ca unii fac maioneza cu galbenus fiert, altii cu cartof fiert ca sa nu li se taie maioneza, altii cu mustar samd. Eu fac maioneza doar din galbenus si ulei, atat si nimic mai mult.

 

INGREDIENTE

  • 1 galbenus crud
  • 1 cana (250 ml) de ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza facuta in casa cu ulei de masline:

Ca sa obtin o maioneza consistenta si robusta ca textura in primul rand am separat galbenusul de albus. Am avut nevoie de un singur galbenus.

Am frecat galbenusul crud cu putin ulei de masline (2-3 picaturi pentru inceput) si am frecat cu o lingura de lemn pana ce uleiul a fost absorbit de ou.

Apoi iarasi am turnat cateva picaturi de ulei si iarasi am frecat energic cu lingura de lemn. Am repetat procedura pana am obtinut cantitatea de maioneza dorita.

Eu am ales sa fac maioneza cu ulei de masline in detrimentul uleiului rafinat intrucat uleiul de masline contine acizi grasi esentiali, mai multa vitamina E si pe scurt este cu mult mai sanatos. Maioneza preparata cu ulei de masline, daca uleiul este extra-virgin – ar fi bine sa fie – va capata o foarte usoara tenta verzuie. De asemenea va pastra si foarte putin din mirosul maslinelor - ceea ce eu am gasit extrem de placut.

 

RETETA IN IMAGINI

Maioneza facuta in casa cu ulei de masline-0
Maioneza facuta in casa cu ulei de masline-1

COMENTARII (2)

Rocsi 1

22.09.2013, 22:37

Cel mai bine este sa faci maioneza in casa

MotanLaOale 1

23.09.2013, 08:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04