Maioneza rapida

de Pasiune pentru bucatarie in Clasice, 1 Feb 2010 | 3419 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 galbenus fiert
  • -2 galbenusuri nefierte
  • -1 lingura mustar
  • -1 lingura zeama de lamaie
  • -1 kg ulei
  • -sare dupa gust

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza rapida:

puneti intr0un vas inalt cele doua galbenusuri,cel fiert faramitat,mustarul,zeama de lamaie si sarea si se omogenizeaza cu mixerul.Dupa ce am omogenizat adaugam treptat ulei mixand incontinuu si tot asa pana terminam uleiul.Daca aveti ghinionul sa se taie mai adaugati putin mustar si gata.Dupa ce terminam maioneza adaugam o lingura de apa rece pentru a se omogeniza compozitia.Eu fac cu un kg de ulei pentru ca o pun in borcane si o pastrez la frigider ca sa nu mai fac de fiecare data maioneza!mi-a iesit un kg de maioneza.

 

COMENTARII (14)

cccris

cccris 1

09.02.2010, 22:40

E bun asta vertical ca are si vasul acela inalt. Cind faceam cu cel normal mi se mai taia si incepusem sa iau maio de la magazin. Am cumparat mixerul pt bebe sa ii pasez toate alea. Pasez supele crema cind sint fierbinti fara problome. Si multe altele

nelu71

nelu71 1

17.03.2010, 22:59

de ce nu incercati sa o faceti su cu cartof ? e mult mai usoară ... si mai gustoasa ... si nici nu se taie sau separă

adry88

adry88 1

07.07.2011, 10:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!