Maioneza vegana din conopida

de adnia in Vegan / Raw vegan, 2 Ian 2014 | 16951 vizualizari

 

Am fost des intrebata daca am solutii pentru o maioneza mai usoara, fara oua, care sa poata fi folosita in siguranta la binecunoscutele salate traditionale de iarna (care sunt destul de greu de digerat, ce-i drept)….asa ca am inceput sa caut idei rapide, usor de preparat si cu ingrediente la indemana, dar mai ales, care sa fie sanatoase si gustoase.

De data aceasta m-am gandit la mai multe variante dar, din lipsa de timp, am preparat-o repede doar pe cea care mi s-a parut cea mai usoara si spumoasa, iar familia mea, care a gustat-o (nestiind ce contine) nici n-a banuit ca este o maioneza vegana, doar culoarea a tradat-o putin , deoarece este putin verzuie, datorita semintelor de floarea soarelui.

Asadar, iata si varianta mea de maioneza cu conopida si floarea soarelui, in realizarea careia m-am inspirat de la Cornelia!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1 conopida mica fiarta in apa cu sare
  • 1 ceasca seminte floarea soarelui crude, hidratate cateva ore (eu am lasat peste noapte)
  • 1 lingurita curcuma/turmeric, pentru culoare
  • 1 lingurita mustar iute (eu l-am preparat in casa si e foarte concentrat)
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • cateva linguri apa plata calda (cat e nevoie pentru a convinge blenderul sa “se miste”)
  • sare de bucatarie, dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza vegana din conopida:

1. Se scurg semintele de floarea soarelui de apa in care au stat, se clatesc cu apa rece si se aseaza in blender (al meu are 850 W) cu putina apa calda, atata cat sa lucreze blenderul.Se obtine o pasta grunjoasa.

2. Se adauga conopida taiata cubulete, mustarul, uleiul si sarea. Se blendeaza din nou 1 minut. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa calda.

3. Se adauga curcuma/ turmeric, pentru culoare si se mai mixeaza 1 minut, pana se obtine maioneza fina. Se poate condimenta dupa dorinta. Se consuma ca atare, sau se adauga in salatele de legume (a la russe, vinete), sau legume cu carne (stil boeuf), etc.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza vegana din conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Maioneza vegetala fara oua