Majhouba (Clătite algeriene)

de Satisfyyourcravings in Sandvisuri, 8 Dec 2012 | 7400 vizualizari

 

Aceste clătite sunt pentru algerieni ce este Hot dog-ul pentru americani sau shaworma pentru români- o mâncare ce se consumă în fugă, pe stradă. Umpluturile pot varia de la carne, la mix de legume sau brânză.

 

INGREDIENTE

Pentru umplutură:

  • 2 cepe albe tocate mare
  • 1 chilli proaspăt fără semințe
  • 1 morcov mediu tăiat mare
  • 1 lingură de ulei
  • 3 linguri pastă de roșii
  • 1 cutie roșii decojite în bulion, scurse și sfărâmate cu mâna
  • 1 legătură coriandru/ pătrunjel

Pentru aluat:

  • 1 linguriță de sare
  • 400 grame mălai fin
  • 200 ml apă
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Majhouba (Clătite algeriene):

Ceapa, împreună cu chilli și morcovul se pasează fin cu ajutorul unui aparat de bucătărie. 

Se încălzește uleiul la foc mediu și se adaugă mixul de ceapă, morcovi și chilli. Se gătește 20 de minute, amestecând frecvent. Apoi, se adaugă pasta de roșii, se lasă 3 minute și se adaugă roșille. Se asezonează și se gătește 45 de minute, până când compoziția s-a îngroșat și este ușor uscată. Se ia de pe foc și se adaugă coriandrul/ pătrunjelul.

Sarea se amestecă cu mălaiul și 200 ml apă. Se frământă până are consistenţa unui aluat. Eu, în această etapă, am adaugat puţină făină şi ulei de măsline pentru a obţine consistenţa dorită. 

Se împarte aluatul în 8 bile şi se aşează pe o hârtie  de pergament unsă cu ulei. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la odihnit 30 de minute.

Pe o suprafaţă netedă (marmura se potriveşte cel mai bine), unsă cu ulei, se întinde cu mâinile aluatul fiecărei bile în foaie cât mai subţire sub formă de dreptunghi. 

Se aşează umplutura în centru, apoi se aduc spre centru lungimile dreptunghiului şi apoi lăţimile, acoperind astfel umplutura. 

Se gătesc într-o tigaie la foc mediu până se formează pete maronii pe suprafața clătitei. Se întorc o singură dată în timpul procesului. 

Se servesc calde. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Majhouba (Clătite algeriene)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (23)

Lavinia 1

08.12.2012, 22:34

ANNA_46 1

08.12.2012, 23:10

Foarte bune algerienele acestea

Sim0na 1

09.12.2012, 12:29

arata foarte bine

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sandwich la cuptor