Maki din miez de paine

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 9 Ian 2015 | 2366 vizualizari

 

Va prezint un maki mai putin obisnuit care nu are nimic in comun cu sushi dar care a pastrat conceptul de sushi, cu alta ocazie o sa va prezint si sushi desert pentru ca se poate si asta ....totul e posibil.
Deschid seria de retete a acestui An 2015 cu un aperitiv usor de facut dar de efect sofisticat pe care l-am facut cu ocazia unei mese festive la care am gatit si conceput eu meniul. Pentru ca nu face parte din retetele Castelului pot sa va dau reteta :) ca sa vedeti ce simplu si magic se face. In Bucatarie totul e posibil : orice combinatie inedita, orice ingredient simplu care devine sofisticat , orice reteta simpla transformata in vedeta si asta e magia acestui domeniu de care sunt iremediabil ingragostita.

 

INGREDIENTE

  • felii de paine moale fara coaja
  • crema de branza ( gen delaco sau Philadelhia)
  • somon afumat
  • batoane de castravete
  • felii de sunca
  • susan negru
  • mac
  • susam
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maki din miez de paine:

Prepararea este extrem de simpla dincolo de efectul sofisticat pe care il avem la final. Se aseaza feliile de paine fara coaja pe un film alimentar ( pentru ca rularea lor sa fie mai usoara si ruloul sa nu fie foarte mare se aplatizeaza putin painea cu un rulou de patiserie) apoi se intinde un strat generos si omogen de crema de branza. In partea de jos a feliei se aseaza un strat de sunca sau somon afumat si un baton de castravete. Se ruleaza painea ca si sushi cu ajutorul filmului alimentar transparent si se pastreaza la rece timp de cateva ore.

Dupa cateva ore ( chiar si o noapte se deruleaza painea, se intinde pe toata suprafata ruloului un strat fin de unt moale si apoi se tavaleste prin susan sau mac. Se taie maki inguste de 1 cm , cu ajutorul unui cutit zimtat sau un cutin bine ascutit. Aceste maki care ne duc cu gandul la sushi sunt extrem de gustoase si aspectuase, vor atrage privirile si intrebarea : cum au fost facute ? Sunt un aperitiv elegant si apreciat si secretul nostru este ca sunt si simplu de facut !

Va doresc pofta buna si spor la facut multe retete gustoase !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Maki din miez de paine 361717
retete culinare - Maki din miez de paine 361718
retete culinare - Maki din miez de paine 361719
retete culinare - Maki din miez de paine 361720
retete culinare - Maki din miez de paine 361721
retete culinare - Maki din miez de paine 361722
retete culinare - Maki din miez de paine 361723
retete culinare - Maki din miez de paine 361724
retete culinare - Maki din miez de paine 361732

COMENTARII (23)

mirela0911 1

11.01.2015, 17:58

Super arata!

mihaelar63 1

12.01.2015, 11:40

Minunat . Multumim pentru reteta

Sylvia 1

13.01.2015, 10:39

cu mare drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D