Maki Sushi cu sparanghel, avocado si somon afumat

de ExploraCuisine in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2011 | 10608 vizualizari

 

Maki sushi reprezinta rulouri de orez invelite in foite din alge de mare uscate numite Nori, si umplute cu diverse legume, peste crud, crab, etc....Fiind un aperitiv light, colorant si foarte apetisant, este preferat de foarte multa lume.

 

INGREDIENTE

  • 1 "covoras" de bamboo   
  • 300 g orez pentru sushi (cu bob mic sau mediu)   
  • 2 linguri otet de orez   
  • 1 lingura zahar   
  • 1/2 lingurita sare 
  • 4 Nori sheets (alge)   
  • 4 fire sparanghel 
  • 100 g file de somon afumat   
  • 1 avocado   
  • 1 ardei rosu (optional pt culoare)   
  • sos de soia   
  • seminte de susan (optional, eu am uitat sa pun)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maki Sushi cu sparanghel, avocado si somon afumat:

Spalam orezul in mai multe ape, de vreo 4 ori, pana cand apa ramane curata. Punem orezul la fiert la foc mare intr-o oala cu apa, cat sa-l depasesca cu vreo 2 cm. Cand orezul incepe sa fiarba, dam focul mic, acoperim cu capac oala si lasam sa fiarba inca 8 minute, fara a ridica capacul de pe oala.(orezul va absorbi toata apa). Dam deoparte orezul si mai lasam inca 10 minute. Dupa 10 minute, il transferam intr-un alt vas, si il acoperim pana cand preparam otetul sau "Sushizu".

Amestecam cele 2 linguri de otet cu 1 lingura de zahar si cu sarea si le punem pe foc sa se incalzeasca bine (fara a fierbe!). Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit, amestecam cu orezul usor, cu o lingura de lemn, fara a zdrobi orezul si acoperim cu un capac pana terminam cu umplutura. Curatam si fierbem sparanghelul 3 minute in apa cu sare, dupa care dam sub jet de apa rece, pentru a-i pastra culoarea si fragezimea. Ardeiul il taiem bastonase, la fel ca avocado, iar somonul il taiem fasii subtiri.

Ne pregatim de asamblare:

Asezam covorasul de bamboo pe masa (eu nu am gasit de cumparat langa mine si am folosit ce aveam, de altfel foarte bun), iar peste el, asezam o foaie de alga cu fata lucioasa in jos cu grija, caci sunt foarte fragile. Peste alga punem orez in strat potrivit de gros, apasandu-l usor si lasand o margine de 2 cm libera in partea de sus si cea de jos.(pe lateral va fi complet acoperita alga). Orezul va fi foarte lipicios, asa ca trebuie sa va udati cu apa pe maini tot timpul pentru a-l putea manevra.

In marginea de jos, aproape de noi, asezam somonul, sparanghelul, bastonas de ardei si avocado, toate fiind puse in fata orezului. Cu mare grija, incepem sa rulam alga cu legumele peste orez cu mana, si ajutandu-ne de covoras presam usor ruloul treptat pentru a se lipi bine orezul, (am intors covorasul ca sa se vada din fata cum rulez alga) Cand ajungem la capatul algei, umezim cu putina apa alga pe orizontala pentru a se lipi mai bine alga si mai strangem putin ruloul prin covoras pentru a ne asigura ca ruloul s-a inchis la capete. Et voilà! (mi-au iesit 5 rulouri in total)

Cu un cutit umezit in apa, taiem rulourile bucati mai mici (eu le-am taiat mici ca sa poata fi mancate usor dintr-o imbucatura).

 

TIPS-URI

1

pot fi folosite diverse umpluturi, in functie de preferinte

RETETA IN IMAGINI

Maki Sushi cu sparanghel, avocado si somon afumat-0
Maki Sushi cu sparanghel, avocado si somon afumat-1

COMENTARII (28)

ExploraCuisine 1

22.05.2011, 20:14

Suna tare bine Cris! am mai vrut sa fac ceva cu sparanghel, dar am zis ca e prea mult deocamdata acum cu dulce de leche, ca sunt cele 2 ingrediente pt provocarea "Dulce Romanie" pe care o organizez pe blog Pupici!!

Cris2711 1

22.05.2011, 20:25

Si eu pup,o alta varianta care o preparam este pe Toast punem felie de File de porc rose cu sparanghel si sos olandez,un deliciu

mihaelar63 1

15.06.2011, 09:15

Maki Sushi , ce bune
Felicitari pentru rabdare , eu continui sa cred ca sunt complicat de preparat
Si un altfel de maki:
http://www.youtube.com/watch?v=Z9m9uUA87X8

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04