Malai dulce

de Valclaudia in Prajituri, 1 Noi 2014 | 1967 vizualizari

 

reteta preluata de la Criss. Sarumana, fata harnica... Delicios desert!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana gris
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 2 cani malai fin
  • 100 ml ulei
  • 350 gr. iaurt
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • stafide, cca 50 gr.
  • coaja de portocala confiata dupa gust
  • 1 plic zahar vainilat
  • 5 linguri zahar+1 cana apa+1/2 sticluta esenta de lamaie= siropul
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malai dulce:

Daca malaiul este grisat il mai trecem prin robot sa-l maruntim.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Punem iaurtul, sarea, zaharul,zaharul vanilat,ouale,praful de copt si bucatele de coaja de portocala confiata intr-un castron. Mixam sa se topeasca zaharul.

Adaugam uleiul, mixam in continuare pana se incorporeaza tot.

Punem grisul, faina, mixam.

Adaugam faina de malai, stafidele,apoi mixam pana obtinem un amestec de consistenta unuiamestec pentru un blat normal.

Ungem tava cu ulei, tapetam cu faina,turnam amestecul obtinut.

Dam tava la cuptor, folosim functia de coacere cu ventilatie.

Lasam prajitura la cuptor pana capata aspect de rumen (cca 30 minute).

Intre timp punem apa si zaharul intr-un ibric la foc mic.

Lasam sa se topeasca zaharul, adaugam esenta de lamaie.

Scoatem prajitura din cuptor, turnam siropul fierbinte peste prajitura si lasam cca 30 minute sa se imbibe tot siropul in prajitura.

Portionam, pudram cu zahar si servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Malai dulce-0
Malai dulce-1
Malai dulce-2
Malai dulce-3
Malai dulce-4
Malai dulce-5
Malai dulce-6
Malai dulce-7
Malai dulce-8
Malai dulce-9
Malai dulce-10

COMENTARII (12)

Criss

Criss 1

01.11.2014, 16:54

Claudia, ma bucur ca ti-a placut prajiturica. Arata foarte bine.

iri_iri

iri_iri 1

01.11.2014, 22:34

De ce sa mai fac eu, dac ai facut tu o asa o bunatate.....

mihaelar63

mihaelar63 1

02.11.2014, 23:01

Imi aminteste de malaiul dulce din copilarie . Bun mai era

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!