Malai dulce cu ricotta

de Gherca Daniela in Dulciuri, 21 Mar 2015 | 3118 vizualizari

 

Un desert minunat ce iti aduce aminte de copilarie!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina de malai (trebuie sa fie fin)
  • 1/2 cana faina de grau
  • 1/2 cana de zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 3/4 cana ulei
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 350g iaurt acru
  • 250g ricotta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malai dulce cu ricotta:

Faina de malai, de grau, zaharul, praful de sare si bicarbonatul le amestecam intr-un bol, peste care punem ouale, uleiul, iaurtul acru, ricotta si esenta de vanilie apoi amestecam pana omogenizam totul. Intr-o tava de dimensiune mica punem hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru cca 40-50 min sau pana se rumeneste frumos deasupra. 

Dupa ce scoatem prajitura, se presara zahar pudra sau puteti unge toata suprafata cu iaurt si 2 linguri de zahar si se serveste calda alaturi de un pahar de lapte acru ( de ex. sana) sau smantana.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca va place mai dulce, mai puteti adauga zahar in compozitie

RETETA IN IMAGINI

Malai dulce cu  ricotta-0
Malai dulce cu  ricotta-1
Malai dulce cu  ricotta-2
Malai dulce cu  ricotta-3
Malai dulce cu  ricotta-4
Malai dulce cu  ricotta-5
Malai dulce cu  ricotta-6
Malai dulce cu  ricotta-7
Malai dulce cu  ricotta-8

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

22.03.2015, 22:05

Multumesc Ela!

mirela0911 1

24.03.2015, 14:28

Ce bun trebuie sa fie!

Gherca Daniela 1

24.03.2015, 15:13

Multumesc Mirela! A fost delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04