Malai dulce(prajitura bunicii)

de VanessaAli in Prajituri, 24 Feb 2015 | 15020 vizualizari

 

Nu am mancat acest gen de prajitura de mai mult de 10 ani, de cand eram foarte mica, nici nu mai imi aminteam gustul. Uitandu-ma pe retete, am dat de ea si am zis ca trebuie sa o incerc. Am gasit o gramada de variante, si din toate mi-am creat una proprie, pe care o sa vi-o dezvalui. Este o prajitura minunata, trebuie sa o incercati! Mai simpla si mai gustoasa decat un chec, o s-o iubiti!

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte batut
  • 2 oua
  • 3 cani faina de malai (aproximativ ; 200 ml)
  • 3/4 cani faina de grau
  • 3/4 cani zahar
  • 1/2 cani ulei
  • 1/2 lingurite bicarbonat de sodiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malai dulce(prajitura bunicii):

Prepararea este simpla! Intr-un bol amestecati faina (ambele) cu 1/2 din zahar. In altul amestecati ouale,uleiul , laptele batut si restul de zahar. Nu e nevoie sa folositi mixerul, o furculita e de ajuns.
Turnati compozitia lichida peste faina si amestecati pana se incorporeaza bine, apoi adaugati bicarbonatul de sodiu stins cu putin otet si mai amestecati. Compozitia trebuie sa fie asemanatoare celei de la mamaliga, putin mai tare. Daca e mai lichida, mai adaugati putina faina de grau.
Turnati compozitia intr-o tava unsa cu ulei si dati la cuptor. Eu am folosit o tava ingusta de chec, motiv pentru care mi s-a copt mai greu (45 min,acoperita dupa catva timp cu staniol pe deasupra). Daca folositi o tava mai mare,mariti proportionat cantitatile.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Malai dulce(prajitura bunicii)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Malai dulce