Malasolca

de DinDragostePentruGatit in Peste, 24 Ian 2013 | 5359 vizualizari

 

Malasolca este o rețetă cu specific pescăresc, se pregătește foarte des în satele din Delta Dunării.
Este o rețetă simplă ce are ca principale ingrediente pește sărat, cartofi și usturoi... peștele fiert se servește cu cartofi fierți și mujdei de usturoi.
- se poate folosi știucă, crap, sau orice alt pește cărnos - eu acum am pregătit din singer.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pește uscat și sărat (în acest caz - singer);
  • 8 cartofi mici;
  • 3 cepe mici - opțional;
  • un strop ulei de floarea soarelui.
Mujdei de usturoi
  • 2 căpățâni de usturoi;
  • circa 150 mL ulei de floarea soarelui;
  • 2 lg oțet;
  • 1-2 lg apă minerală;
  • 1/2 lgț sare mare.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malasolca:

Peștele se eviscerează, fără a se îndepărta solzii, se spală, se ține 2-3 ore în apă pentru a ieși tot sângele după care se sărează în exces. 

Se păstrează la sare circa o săptămână. 

După acest timp se desărează în apă, circa 24 ore și se pune la zvântat la aer. 

Peștele odată uscat se poate folosi la malasolcă:

- Se curăță cartofii (sau se pot lăsa în coajă - depinde de preferințe), la fel și cele 3 cepe micuțe. 

- Se pun la fiert în apă cu puțin ulei de floarea soarelui. 

- După ce cartofii sunt aproape gata, se adaugă peștele și se fierb împreună la foc mic. 

În acest timp se pregătește mujdeiul de usturoi:

- se decojesc cățeii de usturoi și se pisează cu ajutorul ustensilei pentru mujdei - în lipsa acesteia, usturoiul se poate da la răzătoare;

-  peste usturoiul pisat se pune circa 1/2 lgț sare mare și se bate bine până devine o pastă legată;

- se adaugă uleiul, puțin câte puțin;

- la final se adaugă oțetul și eventual cateva linguri de apă minerală pentru a-l mai dizolva puțin și a-l face mai „pufos”. 

După ce au fiert cartofii și peștele, se scot pe un platou, se presară pătrunjel, mărar sau leuștean și se servesc cu mujdei de usturoi.

 

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

În timpul uscării în aer liber, peștele se poate acoperi cu un tifon steril pentru a fi ferit de muște. :)

2

Merge bine și-un pahar de vin alb, zic... :D

RETETA IN IMAGINI

Malasolca-0
Malasolca-1
Malasolca-2
Malasolca-3

COMENTARII (16)

Andreea Caroline 1

25.01.2013, 01:04

Lau 1

25.01.2013, 11:04

DinDragostePentruGatit 1

25.01.2013, 14:26

Senc iu, senc iu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04