Mamaliga

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2015 | 3272 vizualizari

 

Imi place foarte mult mamaliga.O prepar de cate ori am o mancare care se preteaza sau gasesc eu ceva;)

 

INGREDIENTE

  • 3 cani apa-a 200 g
  • 1 cana malai-a 200 g.
  • 1/2 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga:

Pune apa cu sarea la fiert.

Cand apa clocoteste adauga malaiul amestecand sa nu se formeze cocoloase de malai.

Pune capacul si lasa la fiert 12-15 minute.

Ridica usor capacul si mesteca mamaliga circa 2-3 minute.

Rastoarna mamaliga intr-un castron.

Dupa 2-3 minute pune o farfurie deasupra castronului si rastoarna.

Vei avea o mamaliguta rotunda.

TIPS-URI

1

Masura pentru apa si malai sa fie aceeasi in proportie 1 la 3 nu dai gres.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

07.02.2015, 21:22

Cat mai mancam si eu la bunici mamaliga cu lapte rece!

dantes 1

08.02.2015, 12:54

Imi place tare mult

anca_rm 1

09.02.2015, 11:26

hmmm cat de buna e cu branza si smantana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bulz ardelenesc