Mamaliga cremoasa cu branza Feta, oua ochiuri si cartofi noi in sos de smantana

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 10 Iul 2016 | 243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru mamaliga:
  • 1 cana malai
  • 2 cani supa de legume
  • 2 cani lapte
  • 3 linguri de unt
  • sare/piper
  • Pentru cartofii noi:
  • 500 grame cartofi noi
  • 100 ml smantana
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • Pentru servit:
  • 40 grame branza Feta
  • 4 oua mari
  • chives tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cremoasa cu branza Feta, oua ochiuri si cartofi noi in sos de smantana:

Se amesteca supa si laptele intr-o oala si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute, amestecand frecvent. Se adauga untul si se amesteca. Se pastreaza la cald pana in momentul servirii.

Se curata cartofii noi de coaja, cei mai mari se taie in jumatati, iar cei mici se lasa intregi si se presara cu sare, piper si putin ulei de masline. 

Se gatesc la cuptor, la 200 de grade, timp de 10-15 minute. 

Se amesteca smantana cu usturoiul pisat, sare si piper si se adauga peste cartofi in ultimele 5 minute de gatire. 

Intre timp, se prajesc ouale ochiuri. 

Se serveste mamaliga cu ouale prajite, cartofii noi, branza Feta, putin piper proaspat macinat si chives tocat.

 

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

10.07.2016, 21:12

bun

Gherca Daniela 1

11.07.2016, 08:15

buna!

-Licurici- 1

11.07.2016, 08:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25