Mămăligă cu brânza de capră și papară

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 24 Ian 2013 | 1506 vizualizari

 

O cină savuroasă!

 

INGREDIENTE

  • apă 2000 ml.
  • făină de mălai cca. 600 gr,
  • sare iodată,
  • unt grasmie 75%,
  • brânză de capră,
  • smântână,
  • ouă 8 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mămăligă cu brânza de capră și papară:

Apa se pune la fiert cu puțină sare, un strop de ulei și o 1/2 linguriță de mălai, într-un vas cu fund triplu sau de preferat ceaun. Când clocotește, se adaugă mălaiul cernut, în ploaie, amestecându-se energic, ca să nu se formeze cocoloase, lasându-se la foc mic cca. 15 de minute.

Între timp se incinge putin ulei de floarea soarelui, într-o tigaie aderenta, cca. 2 minute, apoi se dă deoparte, se adauga ouale intregi, un praf de sare și se amestecă energic, până se inglobează albușul, gălbenușul și uleiul, apoi se dă la foc mic, amestecaându-se continuu, cca 5 minute.

Într-o farfurie adâncă se rade brânza de capră. Se adaugă o lingură de unt, apoi mămăliga, după preferința, se amestecă usor până se înglobează ingredientele, se adaugă smântână, papară de ou după gust și după preferința fiecăruia, se amestcă ca să se înglobeze toate ingredientele sau se savurează ca atare, bineînțeles acopmaniată de o ceapa roșie sau galbena.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Mămăligă cu brânza de capră și papară-0
Mămăligă cu brânza de capră și papară-1
Mămăligă cu brânza de capră și papară-2
Mămăligă cu brânza de capră și papară-3
Mămăligă cu brânza de capră și papară-4
Mămăligă cu brânza de capră și papară-5
Mămăligă cu brânza de capră și papară-6
Mămăligă cu brânza de capră și papară-7
Mămăligă cu brânza de capră și papară-8
Mămăligă cu brânza de capră și papară-9

COMENTARII (25)

marcela1979 1

24.01.2013, 21:40

asta mi place mult

Andreea Caroline 1

25.01.2013, 00:50

Lau 1

25.01.2013, 11:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04