Mamaliga cu branza, salam si sunca la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 25 Aug 2014 | 5533 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani cu apa
  • 1 cana si un sfert faina de malai grisat
  • cca 150 gr. branza telemea
  • 6 felii sunca crud uscata
  • 6 felii salam
  • cca 50 gr. branza de vaci afumata de la Pilos
  • cca 50 gr. cascaval ras
  • 1/2 ardei rosu taiat fasii
  • frunze proaspete de patrunjel
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu branza, salam si sunca la cuptor:

Facem o mamaliguta nu foarte groasa din apa, sare si faina de malai.

Nu trebuie fiarta decat pana se ingroasa usor,pentru ca vom continua gatitul ei in cuptor.

Dupa ce stingem focul la mamaliga, adaugam in ea branza telemea zdrobita, amestecam sa se repartizeze branza in toata mamaliga.

Impartim mamaliga in 12 forme de briose.

Taiem feliile de salam si cele de sunca in jumatate, apoi le infasuram (s-au vrut a fi trandafirasi dar nu prea mi-au reusit ;) ) si le implantam in mijlocul formelor, ajutandu-ne de coada unei lingurite pentru aceasta operatie.

In mijlocul trandafirasilor aszam cate o fasie de ardei rosu.

In jurul trandafirasului presaram branza de vaci afumata.

Dam tava in cuptorulpreincalzit la temperatura de 175 grade pentru 20- 30 minute.

Scoatem tava din cuptor, presaram peste branza afumata niste cascaval ras, mai introducem tava 2-3 minute in cuptorul oprit, cat sa se topeasca cascavalul.

Decoram cu frunze de patrunjel proaspat si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu branza, salam si sunca la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu bacon