Mamaliga cu oua ochiuri, branza feta, ciuperci caramelizate si marinara

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2014 | 3223 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru ciuperci:
  • 400 grame ciuperci proaspete, feliate
  • 3 linguri unt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita fulgi de piri-piri
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare/piper
  • Pentru mamaliga:
  • 1 cana malai
  • 2 cani supa de legume
  • 2 cani lapte
  • 3 linguri de unt
  • 100 grame parmezan ras
  • sare/piper
  • Pentru servit:
  • sos marinara (sau sos de rosii amestecat cu sare/piper, frunze proaspete de busuioc si usturoi)
  • 3 oua ochiuri gatite dupa preferinte
  • 100 grame branza Feta
  • patrunjel proaspat, tocat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu oua ochiuri, branza feta, ciuperci caramelizate si marinara:

Se amesteca supa si laptele intr-o oala si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute, amestecand frecvent. Se adauga parmezanul si se amesteca. Se pastreaza la cald pana in momentul servirii. 

Intr-o tigaie, se incalzesc 2 linguri de unt. Se adauga ciupercile si se lasa la gatit, fara sa se amestece, 5-7 minute. Se amesteca si se adauga sare si piper. Se mai gatesc pana cand toata apa s-a evaporat si au devenit usor crocante. Se adauga restul de unt si se lasa pana cand ciupercile s-au caramelizat.. Se adaugă usturoiul si fulgii de piri-piri, se gatesc 10 secunde, apoi se adauga otetul balsamic. Se lasa la gatit 1-2 minute, amestecand, pana cand otetul a imbracat ciupercile. 

Se incalzeste marinara cateva minute. 

In momentul servirii, se imparte mamaliga pe farfurii, se aseaza ciupercile, sosul si ouale si se presara patrunjel si branza feta.

TIPS-URI

1

Daca mamaliga devine prea groasa, se mai adauga putin lapte sau unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu oua ochiuri, branza feta, ciuperci caramelizate si marinara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci Pleurotus prajite