Mamaliga cu prietenii

de Lizicat in Aperitive / Garnituri, 2 Dec 2010 | 5281 vizualizari

 

Cand mergem la cabana, a devenit deja un obicei ca prietena noastra sa ne pregateasca, intr-una din dimineti, cu este prin frigider minunatia pe care v-o prezint mai jos.

 

INGREDIENTE

  • 1kg malai
  • 700 gr. carnati oarecare sau combinatii de carnati, kaizer si ce o mai fi
  • 800 gr. branza de oaie uscata si sfaramata sau branza de burduf
  • 100 ml. ulei sau untura topita
  • sare dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu prietenii:

Se prepara mamaliga. Carnatii taiati bucatele se prajesc. Se topeste untura daca se foloseste untura si nu ulei. Se monteaza in straturi alternative. Soacra mea da la cuptor "montajul" acesta pentru vreo jumatate de ora, dar noi nu am mai avut rabdare si pentru asa ceva. Se lucreaza rapid, in asa fel incat mamaliga sa nu se raceasca si branza sa se inmoaie putin. Se serveste cu/fara smantana deasupra.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt aproximative si depind numai de "orientarea" gospodinei si gustul prietenilor

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mamaliga cu prietenii 68021
retete culinare - Mamaliga cu prietenii 68022
retete culinare - Mamaliga cu prietenii 68023
retete culinare - Mamaliga cu prietenii 68024
retete culinare - Mamaliga cu prietenii 68025
retete culinare - Mamaliga cu prietenii 68026
retete culinare - Mamaliga cu prietenii 68027
retete culinare - Mamaliga cu prietenii 68028

COMENTARII (14)

cora_magic 1

15.08.2013, 22:48

Se numeste balmosh, si am mancat la Maramures pana ne-a venit rau Daca pui si niste slaninuta afumata printre carnati si kaizer, dar afumata natural la lemne nu ce gasesti in comert, pe cuvant ca mori mancand! O minunatie , multumim pt reteta!

gaby_duceag 1

15.08.2013, 23:15

CORA, balmoshul este cu totul altceva...
Asta e un soi de "taci si-nghite".

simona72 1

18.08.2013, 18:51

Imi place mult mamaliga si mai ales facuta asa si cu prieteni in jur este minunata!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D