Mamaliga gratinata cu sos de rosii si oua

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 4 Noi 2016 | 2997 vizualizari

 

O reteta de mamaliga/polenta in stil italian dar fara lapte si branza.
Și stim cu totii ca mămăligă iubește brânza de tot felul: sarata, mozzarella, gorgonzola, parmezan ... Dar cum facem în cazul în care suntem intoleranti la lactoza?
Intoleranta la lactoza, respectiv la lapte si la alimentele derivate din lapte, constituie una dintre cele mai frecvente forme de intoleranta alimentara.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/mamaliga-gratinata-cu-sos-de-rosii-si.html

 

INGREDIENTE

  • 50 cl de apa
  • 1/4 cub Knorr de pui
  • 90/100 g de faina de porumb
  • 200 g de sos de rosii Arrabiata- Panzani
  • 125 g bacon afumat
  • 4 oua
  • cimbru, sare, piper
  • busuioc proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga gratinata cu sos de rosii si oua:

Puneti la fiert apa. Adaugati cubul Knorr si un pic de cimbru uscat. Cand incepe sa dea in clocot varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu.

Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu un tel sau o lingura de lemn.

Incalziti cuptorul la 200°C.

Varsati mamaliga intr-un vas uns termorezistent (20/25 cm). Puneti deasupra sosul de rosii, baconul taiat bucatele si prajit. Dati la cuptor timp de 20 minutes.

Scoateti din cuptor, spargeti ouale deasupra si dati din nou la cuptor inca 5 minute.

Este gata, puteti servi cu muraturi, legume sau cartofi copti etc....

Este foarte bun si fara branza :)

Puteti face mai multa mamaliga daca doriti !

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga gratinata cu sos de rosii si oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

diaconta 1

06.11.2016, 20:14

Mamaliga gratinata inca nu am mancat.
Cred ca a fost ceva foarte bun

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:59

Buuna mamaliguta

anca_rm 1

07.11.2016, 10:22

acuma chiar o sa-mi fac mamaliga , faina reteta ta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Butoiase aperitiv