Mamaliga in straturi cu piept de pui si ficatei

de Miha in Mancaruri cu carne, 6 Sep 2010 | 5049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • mamaliga
  • 1/2 piept de pui
  • 300 g ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 3 rosii
  • 100 g telemea
  • 100 g cascaval
  • 50 g unt
  • busuioc si oregano
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga in straturi cu piept de pui si ficatei:

Umplutura:

Ceapa si usturoiul marunt tocate se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se mixeaza. Sucul obtinut se rastoarna peste ceapa. Cand ajunge la punctul de fierbere se adauga pieptul de pui si ficatetii, toate taiate cuburi potrivite ca marime. Se acopera cu un capac si se lasa la fiert. Daca este necesar se adauga si putina apa. Se potriveste gustul de sare si se condimenteaza cu busuioc si oregano. Cand este gata se da tigaie deoparte si se lasa la racit.

Mamaliga:

Cel mai indicat vas pentru a pregati mamaliga este cel de tuci. Se pune apa la fiert cu sare si cand incepe sa clocoteasca se adauga cate putin malai, amestecand intr-una pana incepe sa se ingroase, dar fara a fi prea tare. Se pune deasupra untul taiat bucatele si telemeaua. Se omogenizeaza. Se aduna de pe margini cu dosul lingurii, se rastoarna pe o farfurie si se imparte in 2 parti.

Intr-un vas termorezistent uns bine cu unt punem un strat de mamaliga, acoperim cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi punem umplutura de carne cu ficatei putin racita. Acoperim cu cel de-al doilea strat de mamaliga si unul de cascaval.

Dam vasul la cuptor, la foc mediu, pana se topeste cascavalul.

Pentru aceasta reteta am pornit catre bucatarie cu gandul la reteta lui Medi :)) dar am schimbat ajunsa fiind in fata frigiderului. :))

 

 

RETETA IN IMAGINI

Mamaliga in straturi cu piept de pui si ficatei-0
Mamaliga in straturi cu piept de pui si ficatei-1

COMENTARII (18)

Miha 1

09.09.2010, 10:59

Adina, atunci tre sa te pui pe treaba!

Miha 1

09.09.2010, 11:00

Gaby, si de noi!

ela 1

10.09.2010, 00:35

mamaligaaaa de cand nu am mai mancat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04