Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Preparatele de genul acestuia se nasc după ce utilizez cam ce am "la faţa locului". Apoi vine partea mai dificilă, îmi vine greu să le dau o denumire.
M-am gândit ceva timp cum să numesc mămăliga aceasta :))... până la urma am rămas cum ce vedeţi...
Brânza de capră de acest tip a rămas favorita mea de prima dată când am gustat-o. A ador la propriu...
Prima dată se face o mămăliga, în care se pune şi ceapă:
- se pun la fiert circa 1.5 L apă;
- se adaugă 1 lgţ sare, 50 g unt şi 2 cepe tocate mărunt;
- după ce dă în clocot apa, se adaugă mălaiul în ploaie şi se amestecă energic pentru a nu permite formarea aglomerărilor;
- se fierbe circa 10 minute.
Mămăliga astfel obţinută, se lasă puţin la răcit după care se adaugă brânza de burduf, smântână, 25 de g unt, puţin busuioc şi oregano; se amestecă până se omogenizează totul.
Compoziţia aceasta se pune într-o tavă, se nivelează şi se acoperă cu cele 4 ouă bătute ca pentru omletă, cu un praf de sare.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, timp de 35 minute, la temperatura de circa 170 grade Celsius.
În ultimele 5 minute se pune deasupra souffle-ului de mămăligă brânza de capră tăiată rondele.
Souffle-ul se serveşte cald.
O nebunie, după părerea mea... :)
Poftă bună!
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult