Mamaliguta cu branza, oua si carnati in vas de lut

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 7 Ian 2016 | 6680 vizualizari

 

Dupa atitea aperitive, carnuri si  sofisticatenii am poftit la o mamaliguta ca lumea. Am folosit un vas de lut nou care-l achizitionasem  in primavara pentru a face paine in el .:D. Vasul de lut se tine cu apa inainte de folosire.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina de malai grisat
  • 500 gr carnati afumati de casa
  • 100 ml ulei
  • 200 gr smantana
  • 200 gr branza framantata de oaie [ de tara]
  • 100 gr cascaval afumat
  • 100 gr branza razuita gratinabila
  • 3 oua
  • 1 ceapa mare tocata
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza, oua si carnati in vas de lut:

  1. Se prepara o mamaliga cu apa, sare si faina de malai. Mie imi place sa fie mai vartoasa.
  2. Carnatul se taie rondele si se prajeste in ulei impreuna cu ceapa tocata. Prajiti pana ceapa devine sticloasa.
  3. In vasul de lut se pune pe fund putin ulei rezultat de la prajirea carnatilor.
  4. Se pun straturi succesive de mamaliguta, carnati, branza si smantana.
  5. Mamaliguta se intinde bine cu ajutorul grasimii  de la prajeala.
  6. Eu am pus trei straturi de mamaliguta. La primul am folosit branza de oaie, la al doi-lea cascavalul afumat si am incheiat cu branza  gratinabila.
  7. Am facut doua adancituri  in stratul superior si am pus doua oua de casa.
  8. Am dat drumul la cuptor si am pus vasul sa se gratineze mamaliguta.
  9. Se vede din imagini, a iesit o nebunie de mamaliguta cu ouale moi si branza se intindea frumos.
  10. Am servit cu varza murata de la  borcan. Am poftit  si la o bere rece pe care am impartit-o  pe din doua :D
  11. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Am preparat trei portii. Pentru doua portii am pus in vasul de lut . Pentru inca o portie am pus in caserola si a trimis fiului meu.

2

Am spalat vasul de lut cu putin detergent, l-am limpezit bine si l-am lasat sa stea cu apa timp de 30 minute inainte de folosire. Nu se incalzeste cuptorul in prealabil. Daca nu respectati acest procedeu riscati ca vasul sa se crape.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza, oua si carnati in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta cu branza si carnati