Mamaliguta cu branza, oua si smantana la cuptor

de Silvioara in Aperitive / Garnituri, 19 Feb 2012 | 19798 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o mamaliga nu foarte vartoasa, mare in functie de numarul persoanelor de la masa
  • 500 gr. - 1 kg. branza de vaca sau oaie
  • 3-4 linguri de smantana
  • oua (tot in functie de numarul de persoane)
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza, oua si smantana la cuptor:

Se pregateste o mamaliga nu foarte vartoasa, in functie de numarul persoanelor de la masa.

Branza se sfarama cu furculita. Se unge bine cu unt o cratita mai mult larga decat adanca. Se aseaza un strat de mamaliguta, peste ea se pune branza sfaramata, apoi smantana uniformizata cu o lingura si totul se acopera cu un alt strat de mamaliga.

Cu dosul unei linguri trecute prin jet de apa rece se fac mici adancituri in stratul de deasupra. In fiecare adancitura vom sparge cate un ou. Se da cratita la cuptorul preincalzit, la foc mijlociu si se lasa pana se intareste albusul oualor.

Se scoate cratita si se lasa sa se racoreasca. Se portioneaza apoi cu o paleta mai lata.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza, oua si smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Aurelia 07_07 1

27.02.2012, 08:07

Ce bunatate am descoperit eu aici

Silvioara 1

29.02.2012, 09:05

Ica

belina 1

22.09.2012, 22:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval